Marathonseizoen sluit af op De Coolste Baan

Marathonseizoen sluit af op De Coolste Baan
  • Sponsoring
  • 23 jan 2014 @ 11:37
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • Sport

De marathonschaatsers sluiten het seizoen 2013/2014 af met de KPN Marathon Cup Finale op De Coolste Baan van Nederland, de ijsbaan die in de maand februari wordt neergelegd in het Olympisch Stadion te Amsterdam. De finales van de KPN Marathon Cup worden verspreid over twee dagen. Op maandagavond 24 februari, als onderdeel van de Nostalgische Avond, rijden de mannen van de Eerste Divisie.

De schaatsers starten om 21.30 uur voor een wedstrijd over 100 ronden. Op donderdag 27 februari, is het de beurt aan de rijders uit de beide Top Divisies. Om 19.00 uur is de start van de Dames Top Divisie. Zij rijden een finale over 70 ronden. Vervolgens is het om 20.30 uur de beurt aan de Heren Top Divisie. De mannen rijden een wedstrijd over 125 ronden.

Voor iedereen!
De organisatie van De Coolste Baan van Nederland is verheugd ook de marathonsport te mogen verwelkomen, zo meldt het persbericht. ‘Wij leggen een ijsbaan neer voor iedereen en vanuit die invalshoek zijn we blij dat, naast het lange baan schaatsen, ook de top van het marathonschaatsen op De Coolste Baan te zien zal zijn’, aldus Patrick Wouters van den Oudenweijer van House of Sports. Wouters van de Oudenweijer is samen met Rintje Ritsma initiator van dit bijzondere schaatsevenement. Ook de KNSB is enthousiast over deze toevoeging aan het programma van De Coolste Baan van Nederland. “Met het verrijden van de KPN Marathon Cup Finale op deze baan in het Olympisch Stadion te Amsterdam, krijgt het marathon peloton een echte grand finale’,aldus Arie Koops, directeur Sport van de KNSB.

Eerste Divisie
In de Eerste Divisie is Thom van Beek de voornaamste kandidaat voor de eindzege in de marathon Cup, zoals Bob de Vries dat is in de Top Divisie. Bij de dames is de strijd bijzonder spannend. Daar kunnen zowel Mariska Huisman als Janneke Ensing nog beslag leggen op deze Cup.

Over De Coolste Baan
Het Olympisch Stadion in Amsterdam krijgt deze winter een nieuw decor en zal van 1 februari tot en met 2 maart 2014, worden omgetoverd tot ’De Coolste Baan van Nederland’. Dit is een initiatief van House of Sports en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor KPN en official partners TVM verzekeringen, EY , Hak, Van Dobben, Univé, Samsung en de Lotto. Mediapartners zijn Radio538, Telegraaf en Interbest snelwegreclame. Met medewerking van De Boer, KNSB, Ice-World, Gemeente Amsterdam en Olympisch Stadion.
 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken