Sponsorinkomsten Roda JC hollen achteruit

Sponsorinkomsten Roda JC hollen achteruit
  • Sponsoring
  • 14 mei 2014 @ 09:00
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • VoetbalSponsoring

Roda JC Kerkrade zal fors in begroting terug moeten. Financieel manager Wim Collard van de gedegradeerde voetbalclub en voorzitter Peter Janssen van de raad van commissarissen schetsen een somber perspectief. De sponsorinkomsten bedroegen in het jaar 2013-2014 nog 5,1 miljoen euro, komend seizoen loopt dat bedrag terug naar 3,2 miljoen euro.

Eerder werd al rekening gehouden met een forse teruggang van de media-inkomsten. Fox Sports, dat de wedstrijden van de eredivisie live uitzendt, zal niet meer in Kerkrade aanwezig zijn. Dat betekent een inkomstenderving van zo’n 2,3 miljoen euro. De uitzendrechten zullen komend seizoen slechts een miljoen euro bedragen. ‘Een gigantische klap’, aldus Collard.

Minder bezoekers
De verwachting is dat ook het aantal verkochte kaarten zal teruglopen van 9 duizend naar 6 duizend. In de losse verkoop wordt nog een afzet van 1500 kaarten verwacht. Toen de club nog in de Eredivisie zat, werd het dubbele aantal kaarten los verkocht. (Bron: Limburgs Dagblad)

Inkomsten
De inkomsten worden nu geraamd op 6,1 miljoen euro, de helft van de huidige begroting. Roda presenteerde maandagavond een plan van aanpak aan de gemeente Kerkrade. Daarbij werd ook duidelijk dat de club met een forse huurachterstand kampt. Die bedraagt op dit moment 2,8 ton euro maar daar komt op 1 juli nog eens 4 ton euro bij.Of de gemeente akkoord gaat met een regeling, is niet duidelijk.


Personele gevolgen
De raad van commissarissen zei verder dat binnen twee weken het personeel te horen krijgt wat de gevolgen voor hun zijn. Door de degradatie moet ook in het personeelsbestand flink worden gesneden. Daarnaast zal Roda JC afscheid moeten nemen van een aantal 'dure' spelers. Ook daarover moet snel duidelijkheid komen.

Suikeroom Hendriks
In de cijfers is nog geen rekening gehouden met een eventuele investering van suikeroom Nol Hendriks. Ook transferopbrengsten zijn niet in de begroting opgenomen, maar kunnen eventueel het tekort terugdringen.


 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken