Het WK Beachvolleybal 2015 bij ss Rotterdam

Het WK Beachvolleybal 2015 bij ss Rotterdam
  • Sponsoring
  • 16 okt 2014 @ 20:46
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • Sportmarketing

Het WK Beachvolleybal volgend jaar zal op bijzondere locaties plaats vinden. Naast een drijvend veld op de Hofvijver zullen de wedstrijden in Rotterdam naast de ss Rotterdam gespeeld worden.

Rotterdam is van zaterdag 27 juni tot en met donderdag 2 juli 2015 een van de speelsteden van het WK. In het te bouwen stadion op de kade voor het ss Rotterdam wordt tot en met de kwartfinales gespeeld.

Olympiër en meervoudig Nederlands kampioen Rebekka Kadijk is toernooiambassadeur in Rotterdam. Wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport) van Rotterdam is blij met de prominente plek. ‘Als je de eerste visuals van het stadion ziet dan kan je als sportwethouder niet anders dan trots zijn. De gekozen locatie op Katendrecht, met het ss Rotterdam, de rivier en de Rotterdamse skyline, vormt een schitterend decor voor het WK Beachvolleybal. Rotterdam sluit hiermee aan bij de toplocaties die in de andere Nederlandse speelsteden gekozen zijn.’

Dagelijks op tv
Dagelijks zullen er in Rotterdam drie sessies van twee tot vier wedstrijden plaatsvinden. De eerste wedstrijden beginnen om 09.30 uur, de laatste eindigen rond 21.30 uur. In Rotterdam zullen één Nederlands mannen- en één vrouwenteam in actie komen. In totaal doen 48 mannen- en 48 vrouwenteams mee aan het wereldkampioenschap. De NOS zendt dagelijks van 19.30 tot 21.00 uur uit op NPO3 met minimaal één WK-wedstrijd live.

Naast het stadion voor circa 2000 toeschouwers worden op de kade ook nog enkele trainingscourts aangelegd. Op het ss Rotterdam worden onder meer het mediacentrum en de hospitality-ontvangst ondergebracht. Ook zullen alle spelers en coaches er logeren. Het schip blijft tijdens het WK voor publiek toegankelijk. Het ss Rotterdam gaat 200 boat hosts voor de opvang van publiek, genodigden en spelers inzetten.

De gemeente Rotterdam zet extra vervoer in voor bezoekers. Voor de stad is het WK een van de belangrijkste sportevenementen in 2015. ‘Het beachvolleybal kent sinds de Olympische Spelen van Beijing in 2008 een groeiende populariteit. We willen de aandacht voor de sport verder vergroten door de organisatie van side events en een promotiecampagne rondom het evenement. Sinds september worden in het onderwijs bijvoorbeeld al beachvolleybalclinics gegeven’, aldus Visser.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken