AKO Literatuurprijs wordt ECI Literatuurprijs

AKO Literatuurprijs wordt ECI Literatuurprijs
  • Sponsoring
  • 4 dec 2014 @ 09:19
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • Kunst & CultuurSponsoring

Vanaf 1 januari 2015 wordt ECI de nieuwe partner van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie. Hierdoor zal de AKO Literatuurprijs ECI Literatuurprijs gaan heten. Aan deze juryprijs blijft een bedrag van 50.000 euro verbonden.

Aan de werkwijze van deze juryprijs zal niets veranderen. Het is ECI’s ambitie om de genomineerde boeken bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. 'De Stichting heeft meer dan 28 jaar ervaring in het selecteren van mooie, literaire verhalen en ECI kan deze boeken vervolgens onder de aandacht brengen van boekliefhebbers', aldus Josja Zijlstra, Managing Director van ECI.

Ook de Stichting ziet in de nieuwe samenwerking veel kansen bij het realiseren van haar missie. 'Na een jarenlange vruchtbare samenwerking met AKO ziet de Stichting uit naar een nieuwe periode met ECI. De Stichting kijkt uit naar de samenwerking en ziet in ECI de ideale partner om haar missie te realiseren: het stimuleren van de belangstelling en liefde voor Nederlandse boeken', aldus Winnie Sorgdrager, voorzitter van de Stichting.

ECI
ECI zal zich de komende jaren samen met de Stichting inzetten om de genomineerde boeken en het winnende boek in het bijzonder bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. In de toekomst komt er waarschijnlijk ook een publieksprijs.

De samenwerking met de Stichting past in ECI’s ambitie om de online boekwinkel van Nederland te worden waarbij de liefde voor het boek centraal staat. ECI leden zullen naast de clubkorting van 20 procent ook allerlei voorrechten krijgen zoals ontmoetingen met auteurs, aanwezigheid bij de ECI literatuurprijs en betrokkenheid bij de totstandkoming van de publieksprijs.

Over de AKO Literatuurprijs
De AKO Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie. De AKO Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van €50.000, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. De boeken moeten verschenen zijn tussen 1 juli van het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt en 1 juli van het voorgaande jaar.

ECI is in 1967 opgericht om het lezen in Nederland te stimuleren. In 2014 heeft ECI een doorstart gemaakt na faillissement. Sindsdien is het ECI’s ambitie om dé online boekwinkel voor liefhebbers te zijn waarbij leden naast andere voorrechten 20 procent clubkorting krijgen op meer de 30.000 titels. ECI is een boekenclub en mag – als enige in Nederland – korting geven op boeken.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken