Lotto steunt toertochten met De 6 van Lotto

Lotto steunt toertochten met De 6 van Lotto
  • Sponsoring
  • 15 apr 2015 @ 09:50
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SportmarketingSponsoring

Toerfietsers in Nederland kunnen dit jaar rekenen op extra support. Lotto, onderdeel van kansspelorganisatie De Lotto, zal dit jaar namelijk zes toertochten in Nederland omarmen: De 6 van Lotto. Deelnemers die tenminste één toertocht uitrijden maken kans om ‘prof voor een dag' te worden tijdens de laatste toertocht De 6e van Lotto. De aftrap van De 6 van Lotto wordt gedaan met de toertocht van de Amstel Gold Race op komende zaterdag 18 april.

Jaarlijks draagt De Lotto meer dan 40 miljoen euro af aan zowel top- als breedtesport. Door het steunen van de zes toertochten onderstreept Lotto nog eens het belang van breedtesport in Nederland.

De grootste wielersportbond van Nederland, de NTFU, heeft haar ledenaantal de laatste jaren zien groeien. Directeur Arjan de Vries juicht de komst van De 6 van Lotto toe: 'Ik ben blij dat de Lotto ons heeft benaderd om samen op te trekken in dit project. Lotto is al jarenlang partner in sport. Daar profiteert ook de NTFU van. Met het oog op de toekomst van de sport zie ik in de Lotto een uitstekende partij om toertochten in Nederland nog aantrekkelijker te maken.'

Marketing directeur van De Lotto Arno de Jong: 'We willen de sport verder helpen. Met de oprichting van Team LottoNL-Jumbo, een gecombineerde schaats- en wielerploeg, onderstrepen we al dat we er zijn voor de topsport. Door deze De 6 van Lotto toertochten te omarmen laten we de 800.000 amateurfietsers in Nederland zien dat we ons ook sterk maken voor de breedtesport.'

Samenwerking NTFU
In samenwerking met de NTFU en diverse toertocht organisaties werden de 5 toertochten geselecteerd en wordt zichtbaarheid richting de toerfietsers vergroot. De 6e en laatste toertocht, toepasselijk De 6e van Lotto genoemd, is een openbare toertocht.
1. Amstel Gold Race - 18 april 2015
2. Boretti Classico - 2 mei 2015
3. Toerversie Utrecht - 27 juni 2015
4. Ride for the Roses - 6 september 2015
5. Dam tot Dam Fietsclassic - 20 september 2015
6. De 6e van Lotto - 17 oktober

Deelnemers die tenminste één tocht van de eerste vijf uitrijden maken kans om tijdens de 6e toertocht op 17 oktober even ‘prof voor een dag' te worden. Zij fietsen niet alleen mee met de Team LottoNL-Jumbo ploeg maar krijgen bovendien toegang tot alle faciliteiten die de renners gewoonlijk genieten voor en tijdens een etappe. Zo ontbijten en lunchen ze als een prof, krijgen ze een meet en greet met de ploeg, fietsen ze in op de Tacx voor de bus, is er massage beschikbaar en krijgen de fietsen zelfs een schoonmaakbeurt achteraf.
 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken