Spieren voor Spieren maatschappelijk partner EK Volleybal Dames

Spieren voor Spieren maatschappelijk partner EK Volleybal Dames
  • Sponsoring
  • 26 mei 2015 @ 10:33
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SportMaatschappijPartnership

Het EK Volleybal Dames wordt gespeeld van 26 september tot en met 4 oktober in Apeldoorn, Rotterdam, Eindhoven en Antwerpen. Spieren voor Spieren is benoemd tot maatschappelijk partner van het evenement. Dit betekent dat beide organisaties hun krachten gaan bundelen en elkaar zoveel mogelijk gaan versterken met als uiteindelijk doel meer aandacht te vragen voor spierziekten bij kinderen.

Een sportevenement als het EK in eigen land biedt een prachtig podium om de volleybalsport te promoten. Zo kan er in aanloop naar en tijdens het evenement aandacht gevraagd worden voor kinderen met een spierziekte. Dat is erg belangrijk, aangezien spierziekte nog steeds een belangrijke doodsoorzaak is bij kinderen in Nederland.

Manon Flier, speler van het damesvolleybalteam, en ambassadeur van Spieren voor Spieren: 'Van jongs af aan weet ik niet beter dan dat het heel normaal is om mijn spieren te gebruiken. Op die leeftijd denk je er niet over na dat dat een vanzelfsprekendheid is. Pas later word je je ervan bewust dat het niet voor iedereen is weggelegd om te kunnen sporten en bewegen. Als sporter weet ik hoe het is om mijn spieren veel te gebruiken, daarom ben ik ook heel bewust met mijn lichaam bezig. Nu ben ik blij dat ik als sporter iets terug kan doen deze kinderen.'

Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur van Spieren voor Spieren, is erg blij met de samenwerking. 'Spieren voor Spieren is geen goed doel, maar we hebben een goed doel: het onmogelijke mogelijk maken voor kinderen met een spierziekte. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt ze in alles wat ze willen en kunnen. Als Stichting hebben wij als motto: ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Deze samenwerking sluit hier naadloos op aan. Partnerships met sport als verbindend element zijn voor ons belangrijk. Het geeft ons de mogelijkheid om aandacht te vragen voor spierziekten bij kinderen en op die manier hopen we nog meer fondsen te kunnen werven voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen.'

Op de foto: Manon Flier en Bente Appelo.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken