Mogelijk Coolste Baan van Nederland met WK 2018

Mogelijk Coolste Baan van Nederland met WK 2018
  • Sponsoring
  • 16 jun 2015 @ 11:53
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SchaatsenSportmarketing

De Internationale Schaats Unie (ISU) heeft maandag bekend gemaakt dat het ISU WK Allround 2018 is toegekend aan Nederland. De KNSB heeft de organisatie van de wedstrijd toegewezen gekregen naar aanleiding van het recent uitgebrachte bid. De KNSB bepaalt op een later moment op welke locatie het evenement definitief zal plaatsvinden. De KNSB onderzoekt samen met sportmarketingbureau House of Sports de mogelijkheid om het WK Allround op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion te Amsterdam te organiseren.

Het ISU WK Allround zal na de Olympische Spelen plaatsvinden, voorlopige planning 10 en 11 maart 2018. In 2018 is het daarnaast 125 jaar geleden dat het allereerste WK Allround plaatsvond in Nederland, op het museumplein in Amsterdam, waar Jaap Eden de wereldtitel veroverde.

Paul Sanders, algemeen directeur KNSB: 'Schaatsen hoort bij onze cultuur en kent een rijke historie. Hoe mooi is het dat we zowel onze huidige Olympische schaatshelden alsmede de historische schaatshelden van toen in 2018 kunnen eren. We zijn dan ook erg blij met de toekenning van het WK Allround in 2018 en zijn van plan om samen met onze partners een mooi evenement neer te zetten voor onze schaatshelden en schaatsfans. Het zou geweldig zijn om het schaatsen van toen en nu in Amsterdam te laten samenkomen, we onderzoeken met House of Sports of dit haalbaar is.'

Patrick Wouters van den Oudenweijer, directeur House of Sports: 'We kijken met een zeer goed gevoel terug op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam in 2014. In 2018 is het 125 jaar geleden dat het WK Allround plaatsvond in Amsterdam, op een natuurijsbaan op het Museumplein. Het zou een uniek eerbetoon aan de historische en huidige schaatshelden zijn om dit te laten samenkomen in 2018 op de Coolste Baan van Nederland. We proberen dit samen met de KNSB en de Gemeente Amsterdam mogelijk te maken.' 

KPN won in 2014 als sponsor van De Coolste Baan van Nederland de SponsorRing in de categorie Events & Entertainment.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken