Extra grote editie van Optimist on Tour tijdens Sail

Extra grote editie van Optimist on Tour tijdens Sail
  • Sponsoring
  • 17 aug 2015 @ 15:47
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • Kunst & CultuurSportmarketingActivatie

Delta Lloyd zal tijdens Sail Amsterdam 2015 de sponsoring van het nautische evenement activeren met een extra grote editie van de Optimist on Tour. De Optimist on Tour is een landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kosteloos kennis kunnen maken met zeilen en andere watersporten. Hierbij hoort ook de zeilgame ‘De Optimist’ en de jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ die nu te zien is op RTL Telekids. Tijdens Sail pakt Delta Lloyd uit met een extra grote optimistenarena waar wel 80 kinderen tegelijk kunnen leren zeilen. Op deze manier maakt Delta Lloyd een nieuwe generatie enthousiast voor de watersport.

Harry van der Zwan, algemeen directeur Commerciële Divisie Delta Lloyd: 'Delta Lloyd is al sinds 1998 trouwe partner van de Nederlandse watersport en ondersteunt o.a. het Watersportverbond, de Optimisten Club Nederland, Delta Lloyd Regatta en het Scheepvaartmuseum. We zijn er dan ook erg trots op dat we het grootste gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland, Sail Amsterdam 2015, aan dit rijtje hebben kunnen toevoegen. Een prachtig nautisch evenement waar Delta Lloyd natuurlijk niet mag ontbreken. We kijken er naar uit om tijdens Sail met de grootste editie van de Optimist on Tour de watersport voor een breder publiek toegankelijk te maken.'

Tijdens de Optimist on Tour kunnen kinderen ‘Baas op het water worden’. Zo kunnen ze zeilles krijgen in een optimist (jeugdzeilboot), kanovaren, in een 'aquabubble' over het water lopen, de zeilgame spelen en proefjes doen in het waterlaboratorium. Vorig jaar heeft Delta Lloyd op deze manier ruim 130 scholen en 6000 kinderen kennis laten maken met het zeilen. Meer dan 50 procent van de deelnemers gaf aan zich aan te willen sluiten bij een lokale zeilvereniging. Naast Sail Amsterdam meert de Optimist on Tour aan in o.a. Zwolle, Rotterdam & Arnhem.

De Optimist on Tour is een initiatief van Delta Lloyd in samenwerking met het Watersportverbond, ondersteunt door het Jeugdsportfonds, Fonds Gehandicaptensport, SailWise, Optimist Club Nederland, RTL Telekids en het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.
 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken