Stedelijk Museum presenteert Best Verzorgde Boeken 2014

Stedelijk Museum presenteert  Best Verzorgde Boeken 2014
  • Sponsoring
  • 21 aug 2015 @ 14:42
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • PartnershipKunst & Cultuur

Ieder jaar presenteren het Stedelijk Museum en de Stichting De Best Verzorgde Boeken de keuze van de jury uit boeken die het voorgaande jaar verschenen. Van de 298 ingezonden publicaties uit 2014 zijn in totaal 33 boeken geselecteerd, die vanaf 5 september in het hart van het vormgevingscircuit in het Stedelijk Museum getoond worden. De keuze in de tentoonstelling onderscheidt zich in vormgeving, typografie, beeldbehandeling, grafisch-technische productie en in de afstemming tussen vorm en inhoud. De selectie gaat van producties van bekende uitgevers tot museumcatalogi en jubileumboeken van bedrijven.

De jury bestond dit jaar uit Hans Bockting (grafisch vormgever), Carolien Glazenburg (conservator grafische vormgeving Stedelijk Museum), Bregitta Kramer (hogeschooldocent en handboekbinder), Joris Kritis (grafisch vormgever) en Astrid Vorstermans (uitgever). De tentoonstelling markeert het afscheid van Just Enschede, sinds 1998 directeur van de Stichting BVB. Hij was secretaris van de jury en onderhield het contact met het Stedelijk Museum. Als hommage aan deze bevlogen organisator is de reeks catalogi te zien die onder zijn directeurschap is gemaakt. De vormgeving van een dergelijke catalogus geldt altijd als een bijzonder eervolle opdracht.

Internationale jurering
In de selectie van 2014 bevinden zich twee boeken die ook bij de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig bekroond zijn. De zilveren medaille ging naar het fotoboek Sequester van Awoiska van der Molen (uitgave Fw:Books, vormgeving Hans Gremmen). Een bronzen medaille kende de vakjury toe aan New horizons van Bruno van den Elshout, die een jaar lang vanaf een dak de Noordzee fotografeerde (uitgave The Eriskay Connection, vormgeving Rob van Hoesel).

Affiches
Vorig jaar stonden de affiches van grafisch vormgever Lex Reitsma voor de Nederlandse Opera centraal in een tentoonstelling in het Stedelijk. Het boek dat toen verscheen over de affiches die Reitsma voor de huidige Nationale Opera & Ballet ontwierp, is door de schaduwjury voor de Nederlandse selectie 2014 gekozen.

Partnership
Het Stedelijk en De Best Verzorgde Boeken hebben al lang een band. Het museum toonde in 1932 deze selectie voor het eerst. Inmiddels is de samenwerking al aan zijn 56ste editie toe. Nieuw bij deze editie is de digitale presentatie van alle 298 inzendingen. De 33 hieruit gekozen boeken kunnen worden ingekeken en zijn in de catalogus Best Verzorgde Boeken van 2014 opgenomen. De zaalopstelling is ontworpen door EventArchitectuur. De Best Verzorgde Boeken 2014 wordt ondersteund door papierleveranciers Antalis, Almere, auteursrechtenorganisatie BNO/Pictoright, Amsterdam en L. van Heek Textielen.
 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken