ORTEC en EY sponsoren WK Econometrie in Amsterdam

ORTEC en EY sponsoren WK Econometrie in Amsterdam
  • Sponsoring
  • 31 mrt 2016 @ 10:22
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • EvenementBig dataMaatschappij

ORTEC en EY zijn dit jaar wederom sponsor van het officieuze WK Econometrie, een initiatief van de Universiteit van Amsterdam en VSAE. Beide organisaties benadrukken daarmee het groeiende belang van big data voor de samenleving.

Op 6, 7 en 8 april komen de beste econometriestudenten van de dertig beste universiteiten ter wereld naar Amsterdam om deel te nemen aan ‘The Econometric Game’. Dit evenement wordt dit jaar voor zeventiende keer georganiseerd door VSAE (Vereniging Studenten Actuariaat, Econometrie en Operationele Research) en de Universiteit van Amsterdam. Honderdtwintig studenten van internationale topuniversiteiten als Cambridge, Harvard en Oxford strijden om de prestigieuze titel. Ook Nederlandse universiteiten zijn goed vertegenwoordigd met de UvA, Tilburg University, de VU, Erasmus Universiteit en Universiteit Maastricht.

De deelnemers van het WK Econometrie gaan, in teams van twee PhD- en twee masterstudenten, drie dagen lang aan een groot actueel sociaal vraagstuk werken, met behulp van een dataset, econometrische methoden en wetenschappelijke literatuur. Op 8 april presenteren vijf teams in de finale hun baanbrekende oplossing aan een onafhankelijke jury van hoogleraren. Het maatschappelijk probleem van dit jaar wordt pas bij de start van het evenement bekendgemaakt, om alle teams gelijke kansen te geven. In voorgaande jaren namen de studenten onder meer de houdbaarheid van het pensioenstelsel en armoede in opkomende economieën onder de loep.

Partnership draait om belang van big data 

EY en ORTEC hebben zich voor het tweede opeenvolgende jaar als partner aan dit event verbonden. Beide organisaties benadrukken daarmee het groeiende belang van big data, analytics en business intelligence voor de samenleving. De studie econometrie, dat economie, wiskunde en informatica combineert, is daarbij een cruciale factor.

Michael van Duijn, CEO van ORTEC Consulting: 'We leven in een samenleving waarin data steeds belangrijker wordt. Voor bedrijven, maar ook als middel om grote maatschappelijke issues op te lossen. De deelnemers van het WK Econometrie laten zien dat je dat kunt bereiken, puur op basis van een dataset. Deze toptalenten zijn de leiders van de toekomst en daar zijn we bij ORTEC altijd naar op zoek. De ontwikkelingen op het gebied van big data en analytics gaan zo snel, we staan pas aan het begin.'

Jacco Jacobs, director bij EY: 'Wij zijn er trots op om deze getalenteerde studenten uit alle delen van de wereld te mogen ondersteunen bij het zoeken naar nieuwe inzichten voor (lang) bestaande problemen. Bij EY streven wij naar het bouwen van een beter werkende wereld. Een belangrijk onderdeel van het bouwen van een beter werkende wereld is het ruimte geven aan talent en leiderschap. Deze games sluiten naadloos aan bij deze filosofie van EY verdient onze steun: deze getalenteerde studenten zijn de geniale leiders van de toekomst.'

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken