Cruyff Court maakt zomer-tournee langs AZC's

Cruyff Court maakt zomer-tournee langs AZC's
  • Sponsoring
  • 24 mei 2016 @ 11:09
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • MaatschappijSport

De Johan Cruyff Foundation gaat de komende drie zomers met het eigen mobiele Cruyff Court steeds een week langs diverse asielzoekerscentra. Bovendien is er een Cruyff Court aangelegd bij het AZC in Heerhugowaard en opent vandaag een Schoolplein14 bij het AZC in Gilze-Rijen. De Cruyff Foundation on Tour gaat deze zomer langs zes opvanglocaties, waaronder Maastricht, Cranendonck en Weert. Dit project is mogelijk gemaakt door de extra trekking van de Nationale Postcode Loterij die tijdens het laatste Goede Doelen Gala aan de Cruyff Foundation is toegekend.

De Cruyff Foundation wil een nieuwe doelgroep in beweging brengen, namelijk jeugd die recent in Nederland is aangekomen en in (tijdelijke) asielzoekerscentra of vluchtelingenkampen verblijft. Per locatie organiseren wij in samenwerking met Right To Play een training voor woonbegeleiders, sportmedewerkers en actieve vrijwilligers van het AZC zodat zij activiteiten kunnen organiseren voor de vluchtelingen, kinderen in het bijzonder, die daar verblijven.

Bij vertrek van het mobiele Cruyff Court naar de volgende locatie wordt waar mogelijk een ‘Schoolplein14 coating’ aangelegd en wordt er een sport- en spelpakket beschikbaar gesteld. Hierdoor probeert de Cruyff Foundation langdurig sport en spel te stimuleren.

'Juist voor deze kinderen is de behoefte aan sport en spel groot, zodat ze hun zorgen even kunnen vergeten en weer kind kunnen zijn', zegt Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation. 'Asielkinderen zijn vaak getraumatiseerd. Ze hebben op hun reis de verschrikkelijkste dingen meegemaakt. Structuur en afleiding zijn dan belangrijk. In de zomer gaan de kinderen niet naar school en dan willen we deze extra afleiding bieden.'

COA: 'Kinderen vinden dit geweldig'

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) ziet de tour van het mobiele Cruyff Court langs asielzoekerscentra als een welkome aanvulling voor de kinderen. 'Wij weten dat de kinderen dit geweldig zullen vinden. De ervaringen in Heerhugowaard zijn zeer positief. Alle kinderen doen mee. Een prachtig initiatief', aldus COA-woordvoerder Cora Rosenthal.

Vandaag is ook een Schoolplein14 geopend op het schoolplein van de basisschool de Prinsenbos, gelegen op het terrein van het asielzoekerscentrum Gilze-Rijen. Het Schoolplein14 op basisschool de Prinsenbos wordt gefinancierd door Ziggo, de studentenraad van de Fontys Hogeschool die via een veiling geld hiervoor hebben geworven en de Cruyff Foundation.

De Johan Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd met of zonder beperking in beweging te brengen in Nederland en daarbuiten. Tegenwoordig spelen kinderen minder buiten, hetzij door te weinig tijd, ruimte, of plezier in sport en spel activiteiten. Ze zijn opgegroeid met een overvloed aan prikkels, zijn continue online en kenmerken zich door een kortere attentieboog. Door sport en spel worden kinderen niet alleen fitter, het verbetert tevens het cognitieve vermogen en de schoolprestaties van kinderen. Samen met onze vaste partners: Nationale Postcode Loterij, AkzoNobel, COOP Supermarkten, Seacon Logistics, Unilever en People’s Postcode Lottery brengen wij wekelijks ruim 100.000 kinderen in beweging.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken