NIJB geeft startschot voor platform IJshockey Nederland

NIJB geeft startschot voor platform IJshockey Nederland
  • Sponsoring
  • 26 sep 2016 @ 10:08
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • WebsiteSportmarketingCommunitySport

Onder de naam IJshockey Nederland lanceert de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) een nieuw platform voor de eigen sport. Het officiële startschot hiervoor is zondag gegeven bij de Supercup-wedstrijd om de Ron Berteling Schaal. De ambitie is om ijshockeyfans in Nederland optimaal te laten genieten van de sport.

Centraal in de nieuwe koers staat de online community IJshockeyNederland.nl die het centrale fan- en sponsorplatform is voor alles wat met ijshockey te maken heeft, van nieuws en standen tot interviews en livestreams.

IJshockey Nederland bestaat naast het online platform uit onder andere de Oranje-teams, de Nederlandse clubs in de Bene-league, de bekercompetitie en de Ron Berteling Schaal. Daarnaast gaat IJshockey Nederland de komende jaren diverse nieuwe concepten en spraakmakende evenementen lanceren om de sport meer dan ooit dichtbij de fans te brengen.

'IJshockey heeft veel potentie in Nederland'

Rob van Rijswijk, secretaris-generaal van de Nederlandse IJshockeybond: 'We gaan in Nederland een grote slag maken met het ijshockey. Net als in toonaangevende landen als Amerika en Canada creëren we één centraal platform waar alles over de sport bij elkaar komt. We geloven sterk in de potentie van ijshockey in Nederland; we zijn immers een topland in zowel schaatsen als hockey. IJshockey is de ultieme mix van energie, passie, techniek en teamspirit.'

Voor het Nederlandse ijshockey wordt 2017 een belangrijk jaar. Het Nederlandse mannenteam gaat in april in Belfast naar het WK voor Divisie I, groep B. De 'oranje' vrouwen nemen in april deel aan het WK Divisie IIA in Zuid-Korea. Ook gaat naar verwachting komend jaar de online kansspelmarkt in Nederland open. Op dat moment wordt kansspelaanbieder Kroon Casino van het Zweedse bedrijf Betsson de hoofdsponsor van de Nederlandse IJshockey Bond en haar competities, toernooien en platforms.

Lees ook: recent MarketingTribune-interview met NIJB over nieuwe koers. 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken