PSV en Feyenoord boeken allebei gezonde winst

PSV en Feyenoord boeken allebei gezonde winst
  • Sponsoring
  • 13 okt 2016 @ 13:23
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • SportZakelijkVoetbal

PSV en Feyenoord rapporteren deze week allebei een nettowinst van enkele miljoenen euro's. Verschil is wel dat de Eindhovense landskampioen daarnaast ook de omzet zag groeien, terwijl de Rotterdammers te maken hebben met een dalende omzet.

Ruim een week na de cijfers van Ajax kwamen deze woensdag ook de andere twee traditionele topclubs met hun jaarcijfers. Daar waar de Amsterdammers een omzetdaling en marginale winstgroei konden rapporteren, zal de stemming in Einhoven en Rotterdam vermoedelijk positiever zijn. 

PSV blijft goed boeren

Landskampioen PSV heeft financieel opnieuw een goed seizoen achter de rug. De Eindhovenaren behaalden over het boekjaar 2015/2016 een nettowinst van 4,3 miljoen euro. Dat is een verbetering van 1,3 miljoen ten opzichte van een seizoen eerder. Ook de omzet is het afgelopen jaar gestegen van 64 naar 95 miljoen euro. Dat kwam volgens PSV vooral door de recettes uit de Champions League.

Wel zag PSV afgelopen seizoen de kosten toenemen met 7 miljoen euro. Dit is met name veroorzaakt door investeringen in de spelersgroep en hogere premies vanwege de succesvolle Champions League-campagne, waarin PSV de achtste finales bereikte.

Voor het lopende seizoen verwacht PSV opnieuw een positief resultaat.

Feyenoord: meer winst, minder omzet

Vorig seizoen heeft Feyenoord een nettowinst geboekt van 5,8 miljoen euro. Wel daalde de omzet van Feyenoord van 61,8 naar 60,6 miljoen euro. Dat komt omdat er vorig jaar geen Europees voetbal werd gespeeld.

De positieve cijfers van de afgelopen seizoenen staan in schril contrast met het seizoen 2008/2009, toen de Rotterdamse volksclub nog een recordverlies leed van 16,9 miljoen euro. De club is er de laatste jaren in geslaagd de kosten te verlagen en de opbrengsten te verruimen.

Feyenoord kan dankzij de positieve financiële resultaten het eigen vermogen vergroten. Dat bedraagt nu bijna 20 miljoen euro. Inmiddels is de club financieel weer zo sterk dat er investeringen mogelijk zijn, onder meer 9 miljoen euro in een nieuwe trainingscomplex.



Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken