OrangeCoach stapt in hockey

OrangeCoach stapt in hockey
  • Sponsoring
  • 15 mrt 2017 @ 10:38
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SportmarketingPersonaliaSport

Het Nederlandse bedrijf OrangeCoach voegt hockey als tweede sport toe aan zijn digitale carrièreplatform voor professionele sportcoaches. Het toevoegen van hockey is daarmee de officiële start van de uitrol van de nieuwe multi-sportstrategie waarmee het merk OrangeCoach onderdak gaat bieden aan meerdere internationale topsportdisciplines.

OrangeCoach is sinds 2007 opgericht vanuit een ‘multi-sport’ business idee. Het digitale carrière platform is inmiddels doorgegroeid tot een internationaal netwerk van 25.000 tenniscoaches. “Het is echter altijd de bedoeling geweest om andere professionele sportcoaches op een vergelijkbare manier te gaan bedienen. De generieke merknaam OrangeCoach biedt prima mogelijkheden om meerdere sporten te huisvesten”, aldus Robert van den Bout, oorspronkelijk oprichter en marketingdirecteur van OrangeCoach. 

Hockey als eerste extra sport 

Een veel gestelde vraag is natuurlijk: waarom hockey als eerste extra sport? Sven Groeneveld, mede-eigenaar van OrangeCoach antwoordt: “Dat we voor hockey kiezen is eigenlijk heel logisch. Eén van de sleutels om zakelijk succes te hebben in de sport is de juiste mensen kennen. Het is voor ons essentieel een ‘aanvoerder’ per sport te hebben die toegang tot het juiste netwerk heeft. Binnen de tennismarkt vervul ik momenteel – naast mijn job als coach van Maria Sharapova – mede deze belangrijke rol. Met Bram Lomans, voormalig hockey international en tweevoudig Olympisch kampioen, hebben we direct de juiste combinatie voor hockey te pakken: Sport & Business.” 

Lomans gaat zich binnen OrangeCoach voornamelijk richten op het opzetten en uitrollen van de ‘Hockeytak’. Net als bij tennis zal het matchen van hockeycoaches met werkgevers zoals hockeyclubs en federaties de komende jaren de belangrijkste prioriteit zijn om in de hockeymarkt nationaal en internationaal naam en faam te maken. Vanaf vandaag zijn we voor de hockeymarkt dus 'open for business'. Hockeycoaches kunnen hun C.V. indienen op www.orangecoachfieldhockey.com. Ook werkgevers kunnen hun vacatures plaatsen op deze website. 

Bram Lomans: hockeyer en coach 

Na zijn afscheid van zijn hockeycarrière, waar hij in 206 interlands meer dan 140 doelpunten maakte, heeft Bram onder andere gewerkt voor ABN Amro, Trefpunt, Johan Cruyff Institute en de NGF. De laatste jaren was Bram assistent-bondscoach van het nationale hockeyteam en begeleidde hij diverse coaches, topsporters en mensen uit het bedrijfsleven. Bram: 'Ik ben super trots om mede-eigenaar te zijn van OrangeCoach en vanuit die hoedanigheid mijn bijdrage te gaan leveren aan de multi-sport strategie. Ik heb altijd heel veel interesse gehad in coaching. Via mijn nieuwe rol kan ik met mijn ervaring en netwerk hockeycoaches en werkgevers veel beter met elkaar verbinden en zo o.a. coaches helpen het beste uit hun carrière te halen.'

OrangeCoach is het digitale carrière platform voor professionele (tennis) coaches. Juist het inzicht dat OrangeCoach alles vanuit het perspectief van de coach doet maakt het concept een welkome aanvulling voor elke sport. Immers zijn bij de meeste sporten de organisaties die het voor het zeggen hebben veelal ‘speler-georiënteerd’. Momenteel is OrangeCoach wereldwijd marktleider op het gebied van tenniscoach recruitment met meer dan 25.000 geregistreerde tenniscoaches en nagenoeg alle tennisfederaties en academies uit de wereld als klant. 

Sven Groeneveld: 'OrangeCoach viert dit jaar al weer haar 10-jarig bestaan. Het is altijd onze droom geweest om het platform beschikbaar te maken voor meerdere topsporten. Bram was een van 's werelds beste hockeyers, heeft een groot netwerk en is zeer gerespecteerd in de sportwereld. We zijn dus heel blij dat Bram ervoor gekozen heeft om samen met ons een bijdrage te leveren aan het verder professionaliseren en verbeteren van het leven van een topsport coach.'

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken