Southfields mediapartner A1 World Combat Cup

Southfields mediapartner A1 World Combat Cup
  • Sponsoring
  • 20 apr 2017 @ 11:50
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • ContentSportmarketingTelevisieproductieSport

Southfields, producent van tv-sport, is de nieuwe media- en productiepartner van de A1 World Combat Cup voor kickboksen en MMA1 World Combat Cup voor Mixed Martial Arts. Southfields verzorgt de producties en content van de toernooien en finale die live worden uitgezonden op RTL7.

In een Champions League-model van vier kwalificatietoernooien in Nederland, Duitsland en België en een finale op een Nederlandse toplocatie strijden internationale top kickboksers om de A1 World Combat Cup en duelleren Mixed Martial Arts vechters om de MMA1 World Combat Cup. Het eerste kwalificatietoernooi vond onlangs plaats in het Duitse Bochum. Op 13 mei is Indoor-Sportcentrum Eindhoven het strijdtoneel, in september is het Belgische Hasselt aan de beurt en in oktober Amsterdam. De prijzenpot bedraagt € 165.000.

Ali Gunyar, die sinds 2010 samen met zijn broer Suleyman de A1 WCC organiseert: 'De evenementen zijn voor het publiek zeer toegankelijk en kenmerken zich door een sfeervolle en imposante entourage. Met het spannende Champions League model onderscheidt A1 WCC zich van UFC en Glory. Southfields is voor ons de ideale partner om de zichtbaarheid van het evenement te vergroten, in combinatie met Event-Broker, het bureau van Wim Noordzij dat de commercie en sponsoring verzorgt.'

Southfields bouwt mee aan vechtsport

Ernst Veldkamp, directeur van Southfields, één van Nederlands grootste organisaties die productie, media en content combineert: 'De belangstelling voor vechtsporten blijft maar doorgroeien. Met Southfields gaan we ons actief inzetten om A1 WCC uit te bouwen tot een sterk mondiaal merk.'

Bij het A1 WCC-toernooi zijn er per kwalificatietoernooi twee poules. In beide vechten vier kickboksers twee partijen. Alleen de poulewinnaar gaat naar de finaleronde. De acht winnaars strijden in de finale strijden om de A1 World Combat Cup, met een prijzenpot van € 110.000, waaronder de hoofdprijs van € 80.000. Ook de finale wordt in een knock-out systeem gevochten, met kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de finale.

Binnen het MMA-gedeelte is er per kwalificatie evenement één poule met vier MMA vechters in de gewichtsklasse onder 70 kg. Ook hier kwalificeert alleen de winnaar zich voor de finale in Ahoy. De vier winnaars strijden via een knock-out systeem om de MMA1 World Combat Cup, met een prijzenpot van € 55.000, inclusief de hoofdprijs van € 40.000.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken