Pieter Challenge voor jonge zwemmers in Eindhoven

Pieter Challenge voor jonge zwemmers in Eindhoven
  • Sponsoring
  • 6 jul 2017 @ 11:11
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • EvenementSportmarketingActivatieSport

Voor jonge zwemmers met een Olympische droom wordt in augustus de Pieter Challenge georganiseerd. Dit is een side-event tijdens de FINA/Airwave Swimming World Cup Eindhoven 2017 presented bij Eiffel. Deelnemers volgen op een training van topzwemmers en zwemmen een wedstrijd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

Op beide toernooidagen is het 25 meter wedstrijdbad tussen de series en de finales van de World Cup het domein van jeugdzwemmers. De Pieter Challenge bestaat uit leerzame clinics en een wedstrijd. Tijdens de clinics wordt aandacht besteed aan zwemtechniek, stroomlijn en de start. Na de trainingen, die worden gegeven door (ex-)topzwemmers, wordt een wedstrijd gezwommen in het stadion van de FINA/airwave Swimming World Cup. Hierbij gaat het niet alleen om snelheid, maar ook om de techniek. Een jury onder leiding van topcoach Jacco Verhaeren geeft punten voor de uitvoering.

De Pieter Challenge is een initiatief van Pieter van den Hoogenband. De voormalig topzwemmer en toernooidirecteur van de World Cup in Eindhoven wil jonge zwemmers inspireren en hen helpen zich te ontwikkelen tot topzwemmer. 'Als klein manneke vond ik het ooit prachtig om een topwedstrijd te zwemmen tussen de volwassenen. Het hielp me met het vormen van mijn droom. Deze gebeurtenis heeft me jarenlang enorm gemotiveerd. Zo'n ervaring gun ik de toekomstige generatie zwemmers ook.'

KNZB-superspetters

Aan de Pieter Challenge kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen die in het bezit zijn van een KNZB-superspetters diploma of zwemdiploma B. De deelnemers worden ingedeeld in groepen op basis van niveau.

De deelname aan de Pieter Challenge kost slechts €7,50. Alle deelnemers ontvangen bovendien een ticket voor de series van de World Cup op vrijdagochtend of zaterdagochtend.

De FINA/Airweave Swimming World Cup bestaat in 2017 uit negen tweedaagse korte baan wedstrijden met een totaal prijzengeld van 2 miljoen dollar. De toernooien vinden plaats van augustus tot en met november in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Aan de World Cup doet de voltallige wereldtop mee. De World Cup in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven (11-12 augustus) is de derde wedstrijd in de cyclus.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken