Léon Boele verruilt Team Roompot voor SportVibes

Léon Boele verruilt Team Roompot voor SportVibes
  • Sponsoring
  • 13 dec 2017 @ 09:52
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • PromotieCommunicatiePersonaliaSportmarketing

Sportmarketingbureau SportVibes heeft zich vlak voor het nieuwe jaar versterkt. De Marketing/PR-sectie van het Haagse bureau verwelkomt Léon Boele, voormalig PR-manager van wielerploeg Roompot. Een andere medewerker maakt de omgekeerde weg: videomaker Sven Jonker wordt juist PR-manager van Team Astana.

Léon Boele was voorheen PR-manager van de wielerploeg Roompot. Daarvoor was hij lange tijd in de sportjournalistiek actief, onder meer als chef sport van RTV Rijnmond.

'Ik heb een geweldige tijd gehad bij Team Roompot', aldus Boele. 'Maar ik wilde graag wat verder kijken dan alleen de wielersport. Bij SportVibes krijg ik de kans om te werken aan campagnes zoals die voor NOC*NSF, videoproducties en eventcommunicatie voor verschillende sporten.'

Hans-Willem Dicke, managing director van SportVibes: 'We hebben Léon hard nodig en zijn dus dolblij met zijn komst. We zien dat in vrijwel alle mooie projecten die we doen dat contentcreatie en PR-strategie een grote rol spelen. Of het nu gaat om de Grand Prix Judo, de campagne Sportplezier of Olympic Moves; belangrijk onderdeel van het succes is de creatieve en redactionele aanpak. Die willen we op hoog niveau blijven aanbieden aan onze klanten.'

Sven Jonker naar Team Astana

Naast Boele, gaat ook Marlou Rozeboom bij SportVibes aan de slag. Zij start in januari als social media manager. Marlou was hiervoor werkzaam bij KPN en heeft ruime ervaring op social en datamanagement. 

Ondertussen is het sportmarketingbureau op zoek naar een opvolger van video-maker Sven Jonker. Hij maakte een opvallende transfer: de video-maker vertrekt juist van SportVibes naar een wielerploeg. Jonker, korfballer op hoog niveau, gaat aan de slag bij de Kazachse wielrploeg Team Astana.

'Tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in oktober in China, waar ik de mediazaken regelde, kwam ik in contact met Astana en toen is het balletje gaan rollen', zegt Jonker tegen RTV Drenthe. 'Kopman Fabio Aru vertrok en nam zijn perschef - voor Engelstalige renners - mee naar zijn nieuwe ploeg. Die plek ga ik nu invullen.'

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken