Roel Welsing van Triodos Marketeer of the Year 2013

Roel Welsing van Triodos Marketeer of the Year 2013
 • Algemeen
 • 30 mei 2013 @ 00:00
 • Link
 • Redactie MarketingTribune
  Redactie MarketingTribune


 • Marketing

Columnist van MarketingTribune en hoofd marketing van Triodos Bank Roel Welsing is gisteravond in Amsterdam uitgeroepen tot Marketeer of the Year 2013. De andere genomineerden waren Robert Bohemen (de Bijenkorf) en Nico Rijkhoff (Ziggo).

Jury over Welsing
'De zichtbaarheid van Triodos Bank is de afgelopen jaren sterk toegenomen en dat zie je terug in de resultaten van de bekendheid van het merk, die zijn gestegen van 13 naar 22 procent. Niet omdat Welsing meer geld aan media is gaan uitgeven (zijn budget blijft bescheiden ten opzichte van de concurrentie), wel omdat hij heel gericht voor kwalitatief contact gaat. Hiermee realiseert de bank een groei van 10 tot 15 procent per jaar binnen de doelgroep, de maatschappelijk betrokken consument en ondernemer. Het marktaandeel van Triodos in die groep bedraagt nu ruim 10 procent.'

Sympathiek merk
Het juryrapport vervolgt: 'Welsing zegt wel naar marktaandeel te kijken, hij heeft oog voor accountability, maar het is niet de belangrijkste driver van zijn marketingstrategie. Kwaliteit van de relatie is belangrijker. Verbinden in plaats van verkopen. Welsing voelt een enorme verantwoordelijkheid: “Het is niet mijn geld, het is jouw geld”. Dat is een verfrissend geluid in bankenland, dat we (zelfs) niet bij de staatsbanken horen. Welsing heeft met Triodos een sympathiek merk neergezet in een tijd dat banken niet onze sympathie hebben.'


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken