Helemaal Humanitas Prijs gaat naar vrijwilligersproject

Helemaal Humanitas Prijs gaat naar vrijwilligersproject
  • Algemeen
  • 19 nov 2013 @ 10:25
  • Link
  • Redactie Zorgmarketing
    Redactie Zorgmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • KwaliteitStichtingSamenwerking

Voor het eerst in de geschiedenis van de Helemaal Humanitas Prijs gaat de prijs naar een project dat zich niet op deelnemers, maar op vrijwilligers van Humanitas richt. Het project ‘AKA-opleiding Tandem Twente’ heeft de cheque van 10.000 euro dit weekend in ontvangst genomen. Het prijzengeld is bedoeld om het project te verbeteren en verder uit te bouwen.

De Helemaal Humanitas Prijs wordt sinds 2007 jaarlijks toegekend aan een bijzonder of inspirerend project, dat ‘Helemaal Humanitas’ is. Humanitas heeft ruim zeshonderd projecten en activiteiten door heel Nederland, verdeeld over vijf thema’s: Ouders en kinderen, Meedoen in de maatschappij, Eenzaamheid en Isolement, Actief ouder worden en Rouw en verlies.

AKA-opleiding
Bij de AKA-opleiding kunnen vrijwilligers van het maatjesproject ‘Tandem’ het diploma ‘Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent’ (AKA) halen. Dit is een praktijkgerichte opleiding op mbo-1 niveau. De vrijwilligers zijn vrouwen, die geen schooldiploma hebben.

‘Door de opleiding te volgen, groeit het zelfvertrouwen van de vrouwen en stromen ze gemakkelijker door naar de arbeidsmarkt,’ laat een woordvoerder van Humanitas weten. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het ROC van Twente, terwijl de opleiding wordt betaald door de gemeentes Hof van Twente en Enschede.

Nieuw type vrijwilliger
De jury roemt het feit dat het project ‘innovatief, activerend en wederkerig is’. ‘Tandem geeft op een ondernemende, zelfbewuste en waardevolle manier uitdrukking aan het belang dat Humanitas hecht aan opleiding en training van vrijwilligers. Bij Tandem werkt een nieuw type vrijwilliger. Een vrijwilliger, die niet alleen de zelfredzaamheid van de deelnemer vergroot, maar ook van zichzelf.’

Eerdere winnaars
Elke afdeling van Humanitas kan jaarlijks een activiteit of project nomineren dat in hun ogen als voorbeeld kan dienen voor de vereniging. Een jury bepaalt uiteindelijk wie de prijs krijgt. Eerdere winnaars van de Helemaal Humanitas Prijs zijn: Taaloefenwerkplaats (2012), Maatjesproject Slachtoffers Mensenhandel (2011), Voorleesactiviteiten (2010), ‘Radicaal? Doe ff normaal!’ (2009) en ‘Jongeren in rouw’ (2008).

Redactie Zorgmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken