Pulse wint Value Based Healthcare Prize

Pulse wint Value Based Healthcare Prize
  • Algemeen
  • 14 apr 2014 @ 00:14
  • Link
  • Redactie Zorgmarketing
    Redactie Zorgmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • AwardsTechnologieInnovatieKliniek

Het kwaliteitsregistratiesysteem Pulse is tot winnaar verkozen van de Value Based Healthcare Prize voor het beste initiatief op het gebied van patiëntuitkomsten. Het initiatief van Xpert Clinic en het Erasmus Medisch Centrum kreeg de prijs vrijdag uitgereikt op Landgoed de Salentein in Nijkerk.

De Value Based Healthcare Prize is dit jaar voor het eerst uitgereikt als erkenning voor arts-gedreven initiatieven in de gezondheidszorg waarbij patiënten centraal staan en die bijdragen aan het herdefiniëren van de gezondheidszorg. Ook zijn prijzen uitgereikt voor kosteneffectiviteit en samenwerking. Het initiatief Meetbaar Beter mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen.

Een adviesraad onder voorzitterschap van Harvard-professor Michael Porter (tevens auteur van Redefining Healthcare) boog zich over dertig officiële inzendingen, waaruit zes nominaties rolden. Internationaal hoog aangeschreven juryleden verkozen Pulse uiteindelijk tot het beste initiatief ten aanzien van patiëntuitkomsten.

100 procent transparant
‘Deze prijs hebben we alleen kunnen winnen dankzij de grote betrokkenheid van onze patiënten en zorgpersoneel,’ reageert doctor Harm Slijper, datawetenschapper bij Equipe Zorgbedrijven, waar Xpert Clinic deel van uitmaakt. ‘Het draait allemaal om hoe onze patiënten de behandeling beleven. De informatie geven patiënten aan ons door. Daarvoor zijn wij hun dankbaar.’

‘Pulse is voor ons dé manier om alles wat we doen te meten, te volgen en te verbeteren. Pulse creëert meetbare kwaliteit in de zorg,’ verduidelijkt Slijper. ‘We zijn daardoor 100 procent transparant voor patiënten, collega’s, huisartsen en verzekeraars. En we delen die informatie met hen. Met de data in Pulse creëren we nieuwe mogelijkheden en inzichten waarmee we heel gericht en gefocust kunnen innoveren op het gebied van chirurgie en therapieën.’

Pulse
Xpert Clinic heeft in haar zes gespecialiseerde klinieken voor hand- en polszorg Pulse volledig geïntegreerd in de zorgprocessen. Daarnaast gebruiken Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam delen van Pulse. Vorig jaar won Pulse ook al de Achmea Quality Award.

Meetbaar Beter
Meetbaar Beter is een wetenschappelijk programma dat met behulp van patiëntrelevante uitkomstindicatoren op een arts-gedreven én patiëntgerichte manier werkt aan de verbetering van kwaliteit en transparantie van zorg in de deelnemende hartcentra.

Redactie Zorgmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken