Palliatieve zorg-app voor huisartsen wint VoorGoedeZorg

Palliatieve zorg-app voor huisartsen wint VoorGoedeZorg
  • Algemeen
  • 26 mei 2014 @ 00:01
  • Link
  • Redactie Zorgmarketing
    Redactie Zorgmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZorgverzekeringHuisartsPatiëntrelatieTechnologie

Marije Brüll van Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant heeft met haar idee voor een ‘regionale app Palliatieve zorg voor huisartsen’ de ideeënwedstrijd VoorGoedeZorg van zorgverzekeraar VGZ gewonnen. ‘De app helpt patiënten, huisartsen én andere zorgverleners,' motiveerde voorzitter Ab Klink het juryoordeel. ‘Die combinatie zorgt voor de eerste prijs.’

Met de app wil Brüll vooral de huisarts praktische ondersteuning bieden bij de zorg in de laatste levensfase van patiënten. ‘Een huisarts heeft meestal weinig ervaring met palliatieve zorg,’ aldus Brüll. ‘Daardoor maakt de arts soms verkeerde keuzes. Onze app gaat hierbij helpen, met praktische regionale informatie. Zoals handige telefoonnummers en tips. Zo kunnen we de kwaliteit van de palliatieve zorg én de kwaliteit van het laatste beetje leven verhogen.’

VGZ helpt winnares Brüll met de ontwikkeling, uitvoering en het uiteindelijk in de markt zetten van de app. Bruil geeft aan de app met haar hele netwerk te hebben bedacht en ernaar uit te kijken om de app samen met VGZ, de huisartsenkring Zuidoost Brabant en Stichting KOH (Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg, red.) verder te ontwikkelen.

Jury en finalisten
De wedstrijd VoorGoedeZorg met als thema 'palliatieve zorg' telde 71 inzendingen. Vervolgens werden door een deskundige commissie vijftien halve finalisten bepaald, die hun idee mochten pitchen bij VGZ. De vijf beste pitches gingen door naar de finale, tijdens welke de finalisten ieder vijf minuten kregen om hun idee te presenteren. De jury bestond uit Ab Klink (raad van bestuur VGZ), Kris Vissers (hoogleraar palliatieve zorg Radboudumc), Chantal Holtkamp (directeur VPTZ), Wilna Wind (directeur NPCF) en Frank Elion (divisievoorzitter commercie VGZ).

Palliatieve zorg
De ideeënwedstrijd VoorGoedeZorg kent jaarlijks een ander thema binnen de gezondheidszorg. Dit jaar was het thema palliatieve zorg. Palliatieve zorg betekent zorg voor mensen die niet meer beter worden en waarschijnlijk binnen enkele dagen tot maanden overlijden. De zorg in deze fase is bedoeld om het leven met de ziekte en het sterfbed zo comfortabel mogelijk te maken.



Redactie Zorgmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken