Nederlandse Steye & The Bizonkid versus Coldplay om UK music video award

Nederlandse Steye & The Bizonkid versus Coldplay om UK music video award
  • Algemeen
  • 27 okt 2015 @ 00:01
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • AwardsCreatie

De videoclip 'What do we care 4?' van de Nederlandse Steye & the Bizonkid is door een internationale jury uit vele inzendingen geselecteerd in de categorie ‘Best Interactive Video’. Deze categorie beslaat de meest innovatieve muziekvideos van dit moment. De band strijdt onder meer tegen Coldplay, Cee Lo Green en Years& Years. Op 5 november wordt in het legendarische Roundhouse in Camden, waar eerder Jimi Hendrix en The Doors optraden, bekendgemaakt wie er met de Award van ‘Best Interactive video’ naar huis gaat.


De clip 'What do we care 4?' (zie hieronder) was al een hit bij virtual reality (VR)-kenners wereldwijd maar krijgt nu misschien ook erkenning bij het grote publiek. Regisseur en zanger van de clip Steye Hallema zag al in 2009 het grote potentieel van virtual reality om muziekliefhebbers en fans nog meer in de muziek van hun favoriete artiest te laten opgaan. Zodoende maakte hij in 2009 en 2011 ook al VR-clips voor zijn eigen band. Volgens Steye is VR een soort koptelefoon voor de ogen: 'Zeker voor muzikanten gaan er letterlijk werelden open om fans te laten ‘verdwijnen’ in hun muzikale wereld.'

Hoe je deze VR-films vormgeeft is echter een heel nieuw vraagstuk waar filmmakers, kunstenaars en wetenschappers op dit moment hun hoofd over breken. Steye heeft met het team van zijn eigen innovatielab WildVreemd nieuwe manieren van monteren uitgevonden voor dit nieuwe medium. Want hoe ‘knip’ je in een film waarin alle oude filmregels niet meer gelden omdat de kijker zelf bepaalt waar hij naar kijkt?

Een andere wereld
In de genomineerde clip word je aangevallen door astronauten die je met magische hoelahoeps naar een andere wereld helpen, vervolgens omringd door magische spiegels om tenslotte bij een futuristische indianenstam uit te komen. De band speelt ondertussen op kartonnen instrumenten een energieke mix van funk, rock en pop.

Steeds meer VR-ondersteuning
'What do we care 4?' is een ervaring die je zelf moet beleven en dat kan nu omdat YouTube en Facebook sinds kort ook VR-video ondersteunen, suggereren de mensen van Bizonkid. 'Wil je de volledig immersieve ervaring? Download dan de VPRO VR-app in de App- of Playstore en stop je smartphone in een Google cardboard.'  Voor een tientje ben je klaar voor de VR-beleving. (PvWK)
 



»

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken