Eerste livecongres van Nederland is een feit

Eerste livecongres van Nederland is een feit
 • Algemeen
 • 1 jul 2020 @ 15:00
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • EvenementMarketing

Vandaag vond 'Live Again!' plaats, het eerste grote livecongres van Nederland na de intelligente lockdown. In de Fokker Terminal in Den Haag werden zowel ’s ochtends als ’s middags 100 gasten ontvangen, allemaal actief in het organiseren van congressen, vanuit de overheid of het bedrijfsleven, of vanuit een eigen evenementenbureau.

De aanwezigen gingen in zogenaamde 'Live Talks!' met elkaar in gesprek om zoveel mogelijk kennis en nieuwe inzichten te delen over hoe zakelijke congressen en bijeenkomsten weer het beste georganiseerd kunnen worden. Aangezien het event een hybride congres was, kon het ook online worden gevolgd. Vanuit de webcast studio in de Fokker Terminal werd er continue geschakeld tussen het plenaire programma en de gasten aan tafel. Initiatiefnemers van 'Live Again!' zijn organisatie- en PR-bureau Smith Communicatie, de Fokker Terminal, audiovisueel & online specialist Aveq en congres & eventcateraar Mood4Food. Voor meer informatie zie: www.liveagain.nl. Het wordt gezien als een eerste stap richting normaal congresseren nieuwe stijl.

De initiatiefnemers blikken terug op een succesvol congres en zijn blij dat zij vakgenoten uit de hele evenementenbranche een hart onder de riem hebben kunnen steken: 'Het doel van Live Again was dat wij wilden laten ervaren wat er nu wél al kan. We hebben enorm veel positieve reacties mogen ontvangen. Onze dank gaat uit naar alle partijen die belangeloos mee hebben geholpen om Live Again te organiseren en hiermee de markt voor zakelijke congressen en evenementen weer op gang te helpen',  aldus Leontine Smith namens de organisatie.


De speciale webcast-studio (foto PvK voor Live Aigain!)

Initiatiefnemers
'Live Again!' is een initiatief van een aantal bedrijven uit Den Haag dat al jarenlang met elkaar samenwerkt en veel ervaring heeft in de evenementensector. Ondanks het feit dat al deze bedrijven nu zelf ook met omzetdaling te maken hebben, willen ze met dit congres op 1 juli 2020 de evenementensector weer op gang brengen en overheden en bedrijven aansporen om dit najaar nog hun zakelijke events in te plannen. De initiatiefnemers zijn de Fokker Terminal, audiovisueel & online specialist Aveq, congres & eventcateraar Mood4Food en organisatie- en PR bureau Smith Communicatie. Diverse partners hebben zich inmiddels belangeloos aangesloten zoals het Nederlands Debat Instituut, Kronenburg Hospitality & Event Staff, Events.nl, Maessen Tenten, Eventbranche.nl, Livecommunity.nl, Speakers Academy, CS2001 Schoonmaakdiensten, Veilig op 1, David van Schie party rental, Colorworks, Creative Colors, Van der Maarel Eventstyling en Artistic Productions.
(PvWK, fotografie Patrick van Katwijk voor Live Again!)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken