Koninklijke Jumbo gaat samenwerken met Efteling

Koninklijke Jumbo gaat samenwerken met Efteling
  • Algemeen
  • 10 mei 2021 @ 09:35
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Marketing

Koninklijke Jumbo - die van de spelletjes dus - en de Efteling bundelen hun krachten. Beider paradepaardjes, Jan van Haasteren en het Sprookjesbos, worden vanaf 5 juni verenigd als puzzel.

Op de 1.000 stukjes tellende puzzel Jan van Haasteren Sprookjesbos is het wereldberoemde Sprookjesbos van de Efteling te zien door de ogen van Jan van Haasteren, één van Nederlands beroemdste striptekenaars. Daarnaast krijgen een aantal beroemde bordspellen van Koninklijke Jumbo ook een Efteling-thema zoals Piraña Ganzenbord, Stratego Junior Joris & de Draak en Mens Erger Je Niet Sprookjesboom. Ook komt er een premium collection puzzel van Anton Pieck.

‘Twee prachtige Nederlandse merken: Koninklijke Jumbo en Efteling’

Olga Boelens- van de Grift Group Brand Manager Koninklijke Jumbo: ‘De samenwerking van Koninklijke Jumbo en Efteling is een mooie combinatie van twee prachtige Nederlandse merken die elkaar alleen maar kunnen versterken. We zijn trots op de eerste producten die straks gelanceerd worden en kijken uit naar het vervolg!’
Ook voor het nog steeds gesloten pretpark is deze samenwerking een lichtpuntje in barre tijden. Jack van de Vliert, Team Lead Marketing en Sales Efteling: ‘We zijn als Efteling trots om onderdeel van de rijke reeks gezelschapsspellen van Koninklijke Jumbo te worden. Deze samenwerking en spellenserie is erop gericht de Efteling dichter bij de mensen thuis te brengen. Hoe kan dat beter dan met het gezin, vrienden of familie te puzzelen of gezellig een Efteling-bordspel te spelen?’

De puzzel en de spellen zijn respectievelijk vanaf juni en juli exclusief bij de Efteling verkrijgbaar en vanaf september via de bekende speelgoed verkooppunten.

Over Jan van Haasteren Sprookjesbos
De wonderlijke wereld van Van Haasteren en het Sprookjesbos zijn verenigd in de 1.000 stukjes tellende puzzel Jan van Haasteren Sprookjesbos. Het wereldberoemde Sprookjesbos van de Efteling is op deze puzzelplaat te zien door de ogen van Van Haasteren. Van Sneeuwwitje tot Roodkapje en van Hans & Grietje tot Langnek: alle Sprookjesbosbewoners komen op humoristische wijze terug, samen met de iconische kenmerken die op elke Van Haasteren-plaat te vinden zijn. Jan van Haasteren Sprookjesbos is vanaf 5 juni verkrijgbaar in de Efteling en via de bekende speelgoedverkooppunten voor de adviesprijs van € 17,99

Anton Pieck
Kunstenaar en illustrator Anton Pieck is een van de grondleggers van de Efteling en ontwierp onder andere het Sprookjesbos. Een aantal van deze sprookjes zijn nu samengebracht in een 1.000 stukjes tellende puzzel in zijn stijl, waaronder de sprookjes Hans en Grietje en de Wolf en de zeven Geitjes.

Jumbodiset Group
Koninklijke Jumbo ontwikkelt, produceert en verkoopt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo is een Nederlandse onderneming met een rijke historie en veel eigen merken zoals Stratego, PimPamPet en Jan van Haasteren. Daarnaast is zij distributeur voor enkele grote merken zoals Rummikub en Rubik’s. Koninklijke Jumbo verkoopt producten in Nederland (hoofdkantoor te Zaandam), België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zelfstandig aan klanten. Daarnaast is er een exportafdeling die verkopen over de gehele wereld verzorgt. Jumbo heeft een zusterorganisatie Diset, die verkoopt in Italië, Frankrijk en Iberia (met het hoofdkantoor in Barcelona). Jumbo en Diset vormen gezamenlijk een sterk Europees speelgoedbedrijf onder de naam Jumbodiset Group.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken