Gillian Tans benoemd tot president bij VanMoof

Gillian Tans benoemd tot president bij VanMoof
  • Algemeen
  • 3 mei 2022 @ 16:08
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Geen tag

VanMoof heeft Gillian Tans aangesteld in de nieuwe rol van president binnen het e-bikebedrijf. Tans was eerder CEO van Booking.com.

Tijdens haar 20-jarige loopbaan zag Tans dit reisplatform van een Nederlandse startup uitgroeien tot 's werelds grootste online reisbureau. Bij VanMoof zal ze aldus de verklaring 'helpen bij het uitvoeren van de visie om van elektrisch fietsen de standaardkeuze te maken voor mensen in steden wereldwijd.'

Het is geen geheim dat het merk al langere tijd worstelt met hardnekkige groeiproblemen en deze benoeming lijkt hieraan een einde te moeten maken.

Het besluit om de rol van president te introduceren, is het resultaat van vele maanden operationele planning en markeert de volgende groeifase voor VanMoof.

Tans' ervaring combineert naar eigen zeggen 'jaren op het hoogste executive-niveau, het bouwen van teams van wereldklasse en het opschalen van wereldwijde operaties.' Volgens het bedrijf allemaal factoren die van belang zullen zijn in de volgende fase van groei voor het bedrijf.

Tans zal dan ook, zo luidt het in de verklaring 'het managementteam van het bedrijf aansturen en toezicht houden op de bedrijfsactiviteiten om zo de positie van VanMoof verder te versterken.'

Tans zegt bijna praktisch op een fiets geboren te zijn en daarom heeft ze uit eerste hand gezien hoe het steden opent. 'Als gepassioneerde VanMoof-fietser heb ik de reis van Taco en Ties door de jaren heen gevolgd en ben ik verheugd om een rol te spelen in de ontwikkeling van dit merk.'

Oprichters Taco en Ties Carlier werken nauw samen met Tans sinds zij enkele jaren geleden voor het eerst in het bedrijf investeerde. De benoeming van Tans zal de broers Carlier – die co-CEO blijven – in staat stellen zich te concentreren op de langetermijnstrategie. Ties zal zich blijven richten op productinnovatie en Taco zal zich toeleggen op de wereldwijde bedrijfsstrategie van de scale-up.

'Het is geweldig dat we nu samen kunnen bouwen aan het volgende hoofdstuk van VanMoof. De manier waarop we groeien is net zo belangrijk als hoe we ons product ontwikkelen. Door ons leiderschap uit te breiden met Gillian worden we in staat gesteld om ambitieuze doelen in dit volgende hoofdstuk voor het bedrijf te realiseren,' aldus Taco Carlier, medeoprichter VanMoof.

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken