De zomerfavorieten van... Daan de Raaf (Happiness)

De zomerfavorieten van... Daan de Raaf (Happiness)
 • Algemeen
 • 11 jul 2024 @ 08:27
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Daan de Raaf is co-founder & Strategy Partner bij Happiness Amsterdam. Happiness voelt zich verbonden met de zon, dus of ze van de Nederlandse zomer tot nu toe erg happy worden is de vraag.

Welk seizoen is het belangrijkst voor jullie?
Happiness voelt heel erg verbonden met de zomer. Zon, langer licht, mensen naar buiten en nieuwe ontmoetingen. Maar het is voor ons bureau juist de uitdaging om geluk en blijdschap te vinden in ieder seizoen van het jaar en ieder onderwerp, voor wat dat betreft. In ieder seizoen is er wel iets moois te vinden (serotonine), iets nieuws te ontdekken (dopamine), mensen bij elkaar te brengen (oxytocine) of een spanning te verminderen (endorfine). Dat zijn voor ons de vier manieren (hormonen) om happiness te brengen. En dat is te vinden in ieder seizoen.

Wat zijn de zomertrends voor Happiness?
De basis voor werk waar mensen om geven is een goed inzicht. De basis van een inzicht is vaak een frictie/spanning of een passie, iets wat mensen motiveert. Voor dit laatste moet je continu gevoel houden wat mensen belangrijk vinden, willen en welke nieuwe ontwikkelingen daarin zijn. Wij zitten boven op de trends. ​​De trends voor deze zomer weerspiegelen een mix van duurzaamheidsbewustzijn, persoonlijk welzijn en een verlangen naar betaalbare comfort en stijl.

Wat zijn de plannen voor najaar 2024 en 2025?
We willen meer marketing voor onszelf maken. Ons werk spreekt voor zich, maar we kunnen er niet vanuit gaan dat iedereen ons werk ziet of het gemaakte werk aan ons koppelt. We willen ook graag dat mensen onze Happiness-filosofie ervaren. Daarom komen we met de Reversed Pitch, waarbij we gratis sterke ideeën van ‘de plank’ aanbieden en adverteerders uitnodigen om te pitchen waarom zij het zouden mogen hebben.

Favoriete zomerdrankje? Moeilijk kiezen tussen Chardonnay of een biertje. Okay, de witte wijn wint.
Favoriete ijsje? Salted caramel, stroopwafel … als er maar karamel doorheen zit.
Kamperen of hotel?Zeker te weten hotel. Altijd van kamperen gehouden, maar veel te lang niet gedaan. Ik hou ervan om op mooie plekken te zitten, dus het liefst een boetiekhotel met design.
Favoriete barbecuegerecht? Slow cooked buikspek van de Green Egg. Zeven uur geduld, op 70-80 graden, maar dan daarna ook echt wel een feest.
Boek of badminton? Boek! Op vakantie de tijd hebben om te lezen is echt heel fijn. Ik lees dan toch het liefst voor mijn werk over het brein of psychologie. En ja, dit vind ik ontspannen.
Favoriete vakantieland Er zijn zoveel mooie landen. Maar Spanje heeft toch wel heel veel goede dingen bij elkaar. Prachtige natuur, cultuur, heerlijk (betaalbaar) eten, fantastische wijnen, mooi weer, aardige mensen… Tuurlijk, Italië en Portugal scoren ook hoog. Maar Spaanse tapas blijft mijn favoriete eten.
Natuur of stad? Als ik moet kiezen, dan toch de stad. Liefst de combinatie, maar cultuur proeven - eten en drinken, musea, architectuur, de mensen - is toch wat ik echt niet kan en wil missen.
Zwembad of strand? Strand. Kiezel of zand, het maakt me niet uit. Maar de vrijheid, de ruimte, de kleur van de zee - dat is echt zo goed voor mij. Er is geen betere plek om te werken en te schrijven dan aan de zee.
Auto of vliegtuig? Tja, ik heb steeds meer moeite met vliegen. Dus als het met de auto of liever nog met de trein kan, dan graag. Maar er zijn landen waar je echt voor moet vliegen en waar ik nog heel graag naar toe wil, zoals Japan bijvoorbeeld. Dan pak ik toch het vliegtuig.
Fiets of boot? Fiets, want ik ben een waardeloze zeiler of motorbootstuurman. Ik vaar wel graag met anderen mee. Maar zelf stap ik liever op de fiets. Ik ben een groot voorstander van het credo ‘Je moet geen boot hebben, je moet vrienden met een boot hebben’.
Favoriete zomermerk Mr Marvis. Wordt het zomer, dan denk ik aan de linnen broeken en korte broeken van Mr Marvis. Geen zomer zonder dit merk.
Zomer of winter? Ik kies voor de zon. Of dat nu in de winter is (liefst op een berg) of in de zomer (liefst aan het water). Want daar creëer je happiness van.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken