Crowdfundingcursus gefinancieerd met crowdfunding

Crowdfundingcursus gefinancieerd met crowdfunding
 • B2b
 • 10 sep 2014 @ 07:44
 • 17864 x gelezen
 • Link
 • Redactie B2B
  Redactie B2B

  Redactie
  MarketingTribune
 • KennissessieCrowdfunding

Het Nederlandse trainingsbedrijf Open Circles Academy heeft binnen 2 dagen tijd hun eigen crowdfundingcursus gefinancierd met behulp van crowdfunding. Het doel van €20.000 werd binnen 48 uur bereikt en de teller staat inmiddels al op € 32.370. Hiermee is de crowdfundingcampagne van Open Circles voor de ‘Crowdfunding Mastery: the Ultimate Marketing Strategy’ direct een succes.

De interactieve en online videocursus wordt live gegeven door oprichter en crowdfundingexpert Nisandeh Neta en zal middels live streaming over de hele wereld te volgen zijn. Waar de meeste crowdfunding- cursussen geld collecteren, de donateurs bedanken en hen een beloning geven, zal deze cursus juist laten zien waarom crowdfunding de ultieme marketingtool is. Uit de ruim 1000 reacties op een eerdere blog over crowdfunding van Open Circles bleek namelijk dat er onder ondernemers en ZZP-ers veel behoefte is aan een cursus die ingaat op álle aspecten van crowfunding. Naar aanleiding van de vele reacties en het succes van de crowdfundingcampagne, die nog tot eind september loopt, heeft Open Circles besloten om in november tevens een groot crowdfundingevenement te organiseren in Rotterdam.

Crowdfunding: de nieuwe marketing
Open Circles Academy is onlangs een blog gestart over ‘crowdfunding: de nieuwe marketing’, die niet alleen 11.000 keer gelezen is maar tevens ruim 1.000 reacties ontving. Uit de blog bleek dat ruim 50% van de respondenten meer willen weten over crowdfunding. 19% van de respondenten wil weten hoe crowdfunding voor hun eigen bedrijf kan werken en 17% wil weten hoe je een succesvolle crowdfundingcampagne kan starten. Aanleiding voor Open Circles Academy om dit in de praktijk te brengen onder het motto ‘practice what you preach’ en een eigen crowdfunding campagne te starten om de online master cursus Crowdfunding te financieren.

Initiatiefnemer Nisandeh Neta, tevens oprichter van Open Circles Academy: 'We hebben zoveel reacties en vragen ontvangen naar aanleiding van onze blog over crowdfunding, dat we onze eigen crowdfundingcampagne zijn gestart om wereldwijd een online cursus over dit onderwerp te kunnen geven. Dat ons doel binnen twee dagen is bereikt, bewijst dat er veel behoefte is aan een dergelijke interactieve cursus. Crowdfunding is hot! Daarom willen wij in november ook nog een crowdfundingevenement organiseren om alle vragen van ondernemers en ZZPers te kunnen beantwoorden.'

Crowdfunding Mastery: the Ultimate Marketing Strategy
De meeste crowdfundingcampagnes collecteren het geld, bedanken de donateurs en geven hen een beloning. Bij de cursus van Open Circles Academy leren de deelnemers hoe ze ook ná hun crowdfundingcampagne contact kunnen houden met de donateurs en wat ze kunnen doen met de warme leads die ze door de crowdfundingcampagne hebben gegenereerd. Ze leren dat een succesvolle campagne pas het begin is en niet het eind.
De crowdfundingcursus bestaat uit:
1. Video opnames van een 2-daagse intensieve 'Crowdfunding Mastery' live training in november.
2. Interviews met ’s werelds top crowdfunding experts.
3. Interviews en analyses van 350 crowdfunding succesverhalen en 50 ‘bijna-succesverhalen’.
4. De dagelijkse documentatie van Nisandeh Neta van voor, tijdens en na de Crowdfunding Mastery campagne. 

Redactie B2B

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken