Gouda en Rotterdam winnen Verkiezing Beste Binnenstad

Gouda en Rotterdam winnen Verkiezing Beste Binnenstad
 • B2b
 • 20 nov 2015 @ 14:34
 • 28232 x gelezen
 • Link
 • Redactie B2B
  Redactie B2B

  Redactie
  MarketingTribune
 • WinkelenKunst & CultuurMaatschappijAwardsInnovatie

In de categorie ‘grote binnensteden’ mag Rotterdam zich de komende twee jaar Beste Binnenstad van Nederland noemen. Rotterdam heeft uiteindelijk gewonnen van Dordrecht. Deze prijs heeft Rotterdam vooral te danken aan de consequente (door)ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De visie van Rotterdam loopt als een rode draad door de stad waardoor ze boven haar eigen ambities uitstijgt. De titel Beste Binnenstad 2015-2017 in de categorie ‘middelgrote binnensteden’ komt volgens de jury toe aan Gouda.

Gouda troeft daarmee de binnenstad van Roermond af. Deze prijs heeft Gouda vooral te danken aan de diverse positieve ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Volwassen
Rotterdam is na tientallen jaren van wederopbouw nu echt volwassen en piekt met de oplevering van projecten van uitzonderlijk hoog niveau zoals De Markthal, De Rotterdam en de gebiedsontwikkeling van Rotterdam Central District (RCD). Rotterdam heeft met de toevoeging van deze nieuwe sleutelprojecten en tevens nieuwe iconen haar onderscheidend vermogen stevig vergroot. Met de visie ´Binnenstad als Citylounge´ heeft Rotterdam haar doel de binnenstad te ontwikkelen tot een kwaliteitsplek voor ontmoeting, verblijf en vermaak voor bewoners, bedrijven en bezoekers behaald. Hiermee heeft Rotterdam een sterke en centrale visie neergezet, die doorklinkt in alle aspecten van de binnenstad. Rotterdam beschikt tevens over sterke innovatiekracht en durft te experimenteren waardoor grote dynamiek is ontstaan in de binnenstad. Dit is terug te zien in de integratie van verschillende functies. De jury is dan ook van mening dat de binnenstad van Rotterdam de titel ‘Beste Binnenstad 2015-2017’ zeer verdient.

Middelgrote binnenstad
Gouda is een zeer verrassende en bruisende stad met historische roots om trots op te zijn! De jury heeft vooral waardering voor de intensieve samenwerkingsverbanden en de ontwikkelingen op het gebied van cultuur en leisure. Gouda beschikt over een solide centrummanagement met veel enthousiasme. Activiteiten worden integraal op elkaar afgestemd om de binnenstad van Gouda te versterken. Daarnaast weet Gouda de koppeling te leggen tussen haar industriële functies en de historie van de binnenstad welke tot uiting komt aan de randen van het centrum in de vorm van beleving; de energie van toen is vertaald naar nu. Je proeft de historie in Gouda! De jury is dan ook van mening dat de binnenstad van Gouda de titel ‘Beste Binnenstad 2015-2017’ ruimschoots toekomt.

Kwaliteitslabel
Om de twee jaar leven binnensteden in Nederland toe naar de uitreiking van de titel ‘Beste Binnenstad’. De Beste Binnenstad is een kwaliteitslabel. De titel levert een belangrijke bijdrage aan de economie van de binnenstad zo tonen de voorbeelden van de eerdere winnaars aan. Evenals voorgaande edities staat de ontwikkeling van de binnenstad in de afgelopen twee jaar centraal bij deze beoordeling.

Alle deelnemende steden zijn in stappen beoordeeld door een jury, samengesteld uit onafhankelijke deskundigen op diverse binnenstedelijke thema’s. Deze jury is op basis van objectieve prestatie-indicatoren en praktijkervaring gekomen tot meerdere genomineerden per categorie. De genomineerde steden zijn gevraagd middels een bidbook te motiveren waarom zij de titel Beste Binnenstad 2015-2017 verdienen. Na lang en zorgvuldig beraad heeft de jury per categorie twee finalisten gekozen. Deze steden zijn bezocht door een jury. Op deze site staat ook het hele rapport. 
 

Redactie B2B

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken