Business Talent Network lanceert 2 sites met startup vacatures

Business Talent Network lanceert  2 sites met startup vacatures
  • B2b
  • 27 jun 2016 @ 09:05
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • RecruitmentOnderzoek

Business Talent Network maakt de lancering bekend van twee nieuwe websites, gericht op vacatures bij startup ondernemingen. De site geeft hoogopgeleide werkzoekenden een overzicht van de vacatures, (afstudeer)stageplaatsen en bijbanen bij Nederlandse startups.

Wie zich wil beperken tot startups in de regio Amsterdam kan terecht op deze site. De algemene site is hier te raadplegen.

Het aantal startup ondernemingen groeit snel. Het afgelopen jaar stegen de investeringen in startups met maar liefst 44 procent  tot 128 miljard euro. De technologiesector laat daarbij de grootste groei zien. Volgens de website van Startup Delta, die onder leiding van de vroegere Eurocommissaris Neelie Kroes de startups en technologienetwerken in Nederland wil vervlechten, telt Nederland nu ruim 3250 startups en techbedrijven: alleen in Amsterdam zijn er al 1050.

Vestigingsklimaat Amsterdam
Ook internationaal gezien doet Nederland het goed. Onlangs nog werd het vestigingsklimaat voor startups beoordeeld van 35 grote steden in de Europese Unie. Na Londen kwam Amsterdam hier op de tweede plaats. De groei in startups zal dus wel verder doorzetten.

Hoogopgeleiden kiezen voor startups
Startups zijn vooral voor hoogopgeleide toptalenten aantrekkelijk als werkomgeving: meer dan 18 procent  van de afstuderende HBO- en WO-studenten geeft aan het liefst bij een startup aan de slag te gaan. Dat is het resultaat van onderzoek dat Business Talent Network recent onder 1000 studenten heeft gehouden. Als voornaamste reden gaven de studenten het innovatieve karakter van de meeste startups op. Ook werken ze graag in kleine teams.

Over BTN
In de ruim 13 jaar van zijn bestaan heeft Business Talent Network zich ontwikkeld tot  het grootste multichannel recruitmentplatform voor hoogopgeleid toptalent in Nederland en België. Ruim een miljoen gebruikers per jaar bezoeken een van de achtentwintig websites die BTN voor de verschillende niches van de arbeidsmarkt heeft ontwikkeld. Daarmee biedt BTN talentvolle studenten het belangrijkste platform om direct met bedrijven in contact te komen. Daarnaast biedt BTN nieuwe vacatures ook aan via de verschillende gespecialiseerde social media kanalen van het bedrijf.

 

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken