Met inbound marketing vul je jouw sales pijplijn

Met inbound marketing vul je jouw sales pijplijn
 • B2b
 • 8 aug 2016 @ 08:30
 • 13964 x gelezen
 • Link
 • Robbert van den Heuvel
  Robbert van den Heuvel

  eigenaar
  Heuvel Marketing
 • VerkoopLeads

De afgelopen jaren is het werkveld voor sales professionals drastisch veranderd. Waar je in het verleden vrijwel de enige bron van informatie was voor een potentiële klant op zoek naar informatie over je product of dienst, heeft het internet deze rol voor een groot gedeelte overgenomen. Zakelijke kopers hebben zichzelf immers al ruimschoots over jullie producten en diensten geïnformeerd voordat jij met ze in contact komt. Ze hebben dit gedaan via jullie website, via social media en eventueel veelgebruikte reviewsites in jullie branche.

De afgelopen jaren zijn innovatieve marketeers al succesvol in staat geweest om op deze veranderende omgeving in te spelen door inbound marketing in te zetten. Inbound marketing zorgt ervoor dat jouw onderneming beter gevonden wordt op het moment dat een potentiële klant online op zoek gaat naar een oplossing voor zijn of haar zakelijke probleem. Dit doe je door online kennis te delen via blogartikelen en deze te verspreiden via social media met als doel contactgegevens te verzamelen van geïnteresseerde potentiële klanten (leads). 

In dit artikel deel ik vier redenen waarom inbound marketing bijdraagt aan een betere sales pijplijn.

1. Inbound marketing leidt tot meer sales leads
Uit recent onderzoek is gebleken dat bedrijven die regelmatig bloggen aanzienlijk meer leads genereren dan bedrijven die niet of nauwelijks bloggen.

Uit onderstaande grafiek valt af te lezen dat het wenselijk is om minimaal één maal per week een nieuw blogartikel te publiceren. Bedrijven die meer dan drie keer per week bloggen zien een nog grotere stijging in het aantal inbound sales leads:

2. Inbound marketing leidt tot beter gekwalificeerde salesleads
Daarnaast is het met behulp van inbound marketing software mogelijk om in kaart te brengen hoe groot de interesse van je website leads is in je producten en/of diensten.

Door lead scoring toe te passen kun je jezelf een goed beeld vormen van het interesseniveau van een lead gebaseerd op bijvoorbeeld:

 • het aantal bezochte pagina's
 • het aantal malen dat deze de website bezocht heeft
 • het aantal clicks op verzonden e-mails 
 • het aantal clicks op social media berichten

3. Inbound marketing leidt tot beter geïnformeerde leads
De kern van inbound marketing wordt gevormd door het online delen van je kennis. Wanneer je dit regelmatig doet door bijvoorbeeld wekelijks te bloggen, zullen er na enkele maanden al behoorlijk wat antwoorden op veel gestelde vragen op jullie website te vinden zijn.

Je potentiële klant kan zichzelf hierdoor online dus beter informeren dan voorheen. Je zult als sales professional dan ook te maken krijgen met vragen die een groter beroep zullen doen op je kennis, waardoor je meer kans krijgt om jezelf te profileren als dé expert in je vakgebied.

Wanneer je organisatie gebruikmaakt van inbound marketing software kun je jezelf beter voorbereiden op de interesses van je toekomstige gesprekspartner door voorafgaand aan het verkoopgesprek het klikgedrag goed te analyseren.

4. Inbound marketing maakt het beter mogelijk om te voorspellen of targets gehaald gaan worden
Wanneer je organisatie inbound marketing inzet voor het genereren van leads, heb je op ieder gewenst moment een goed beeld van het totaal aantal leads dat in de sales pijplijn zit.

Daarnaast heb je -wanneer je een goed lead management systeem hebt ingericht - inzichtelijk in welke fasen van de aankoopcyclus je leads zichzelf bevinden. Een handige tool die je vervolgens kan helpen met het voorspellen van het rendement van je sales pijplijn is de Marketing ROI-calculator.  

Ik hoop dat de bovengenoemde vier redenen om inbound marketing in te zetten je aanspreken. 

Wat doet jouw organisatie op het gebied van inbound marketing? Ik nodig je van harte uit om je ervaringen hieronder te delen!

Robbert van den Heuvel

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken