Absolut op Gay Pride: Going Out & Coming Out

Absolut op Gay Pride: Going Out & Coming Out
 • Bureaus
 • 8 jul 2014 @ 14:20
 • 27896 x gelezen
 • Link
 • Redactie Bureaus
  Redactie Bureaus

  Redactie
  MarketingTribune
 • ActivatieMerkenPartnershipDoelgroepen

Deze zomer viert Absolut zijn 33-jarige relatie met de gay-community. Die mijlpaal wordt gevierd met het thema 'Going Out & Coming Out'. Als partner van de Amsterdam Gay Pride vaart het merk mee met de botenparade op 2 augustus. Ter gelegenheid hiervan zal Absolut duizenden bandana’s uitdelen, 'het pro-gay fashion-statement van deze zomer'.

Rondom het thema 'Going Out & Coming Out' zal het wodka-merk niet alleen meevaren met de botenparade, maar ook gangmaker zijn op het jaarlijkse feest in de Reguliersdwarsstraat. Absolut roept iedereen op om met de uitgedeelde bandana's een fashion-statement te maken en de bandana met trots te dragen om zo support voor de gay community te tonen.

In samenwerking met Club Nyx, een van de meest aansprekende gayclub van de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat, viert Absolut deze Amsterdam Gay Pride ‘Going Out & Coming Out’. Met een tot in detail gestijlde blauw-witte boot zullen zij meevaren met de parade, met aan boord ook BN’ers als rapper Dio, turner Jeffrey Wammes, acteur Geza Weisz en model Valentijn De Hingh.

Absolut heeft een jarenlange relatie met de LHBT-community (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender) en steunt deze sinds 1981. Zo werkte Absolut in het verleden nauw samen met openlijk homoseksuele kunstenaars als Andy Warhol en Keith Haring, en recenter ook met fotograaf David Lachapelle. Het merk staat bekend om zijn opvallende campagnes met een opvallende homoculturele insteek en helpt aan het ontwikkelen van tv-shows als RuPaul’s Drag Race.

Absolut is het eerste spirits-merk dat in de Verenigde Staten openlijk de gay community support. Het drankmerk steunt jaarlijks meer dan 400 bedrijven, bars en clubs met LHBT-eigenaren met lokale activaties. Absolut is founding sponsor van de internationale Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) Media Awards. 

Deze campagne is een resultaat van moederbedrijf Pernod Ricard en Tinc PR & Events. De slogan 'Going Out & Coming Out' is geleend van een internationele Absolut-campagne met fotograaf David Lachapelle. Pernod Ricard zelf heeft in samenwerking met Club Nyx de deelname aan Amsterdam Gay Pride 2014 opgezet. Tinc PR & Events BV is verantwoordelijk voor het perstraject en de creatie en uitvoering van promocampagne met de bandana's. Het internationale reclamebureau van Absolut is Sid Lee.

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie
Blauw Research

Marktonderzoekbureau in Rotterdam. Marktonderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek met als expertises research community's


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken