JabaTalks opent kantoor in Nederland

JabaTalks opent kantoor in Nederland
  • Bureaus
  • 11 apr 2016 @ 09:19
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • InteractieDialoogNieuwkomers

JabaTalks Nederland BV heeft na een succesvolle lancering in de Verenigde Staten nu ook Europa in het vizier en is onlangs gestart met de verkoop in Nederland. Met de slogan 'JabaTalks geeft CV’s een stem' wordt de Nederlandse markt vertrouwd gemaakt met de voordelen van het automatisch afnemen van telefonische job-interviews.

Hoe lang duurt het om een goede eerste indruk achter te laten?  Psychologen van de universiteiten van Glascow, Schotland en Princeton, VS hebben kunnen aantonen dat met een simpele ‘hallo’ de meeste mensen direct conclusies kunnen trekken over de persoonlijkheid van de spreker. En dat zonder deze zelfs te hoeven zien.*

Elke HR-professional herkent dit vast wel: heel veel gelijk ogende CV’s op een vacature, de operationele noodzaak het beste talent snel aan te trekken, maar niet de capaciteit of juiste middelen in huis hebben om efficiënt en kwalitatief alle kandidaten te evalueren – namelijk een stem.

JabaTalks gaat dit oplossen door het gesproken woord al voorin de selectieprocedure in te zetten. Met de automatische online telefonische interview methode wordt er sneller een schifting gemaakt in deze eerste stroom sollicitaties. Dit eventueel in combinatie met een CV.

De audio screen tool van JabaTalks helpt sollicitatieprocedures sneller af te handelen en daarmee dus eerder een geschikte kandidaat te vinden. Kandidaten die aan het interview hebben deelgenomen kunnen moeiteloos gedeeld worden met betrokken collega’s. Zo creëert men binnen een mum van tijd een optimale selectie. Voordat men het weet zijn de reacties binnen en kan het talent waar men naar op zoek is uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek.

Michel Hooykaas, directeur JabaTalks Nederland: 'In Amerika is het veelal een rekensom en dan is de keuze om tot gebruik van JabaTalks over te gaan snel gemaakt. JabaTalks kan de doorlooptijd van een sollicitatieprocedure eenvoudig met 30% inkorten. In Nederland daarentegen zijn we vaak gehecht aan onze procedures. Maar hier wordt het vinden van talent ook steeds lastiger. Door nu met JabaTalks vanaf het prille begin leidend te zijn in de informatiestroom, is het makkelijk om simpel en snel de pareltjes te kunnen kiezen.'



Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken