Digital Design: Nederlandse bureaus presenteren zich in Parijs

Digital Design: Nederlandse bureaus presenteren zich in Parijs
  • Bureaus
  • 26 jul 2016 @ 10:29
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • CommunityEvenementDigitaalCreatie

Toonaangevende Nederlandse en Franse bureaus presenteren zich op 8 september tijdens een Digital Design Event in hartje Parijs. De Nederlandse ambassade in Parijs organiseert deze bijeenkomst samen met Dutch Digital Agencies (DDA), Dutch Digital Design en de Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle (ENSCI).

Waar Nederland een voorbeeldfunctie heeft op het gebied van Digital Design, staat Frankrijk bekend om haar artistieke talent en goede ingenieurs. De Nederlandse ambassade in Parijs organiseert het Digital Design Event om Nederlandse bureaus in contact te brengen met Franse partijen en vice versa. Het event vindt plaats in het Atelier Néerlandais, een platform voor Nederlandse ondernemers, actief in de creatieve industrie, die de Franse markt willen verkennen of uitbreiden.

'Best practices in Dutch Digital Design'

Pierre Yves Panis (Chief Design van Philips Lighting) en Floris van de Klashorst (Global Vice President Connected Vehicles and Mobility Services van Renault-Nissan) trappen het event af. Daarna volgen twee plenaire sessies, de eerste met Bert Hagendoorn (Dutch Digital Design) en Benoît Drouillat over de best practices in digital design in Nederland en Frankrijk en de tweede met Jean-Louis Frechin, Ronald van Schaik (Kaliber) en Alain Dujardin (Greenberry) over technologie en creativiteit.

Aansluitend vinden er diverse themasessies plaats en tonen Nederlandse en Franse bureaus live demo’s, zoals de Withings-producten van eliumstudio, het project Beyond Care van Triple en de interactieve placemat 'McTrax' voor McDonald's door This Page Amsterdam.

Onder de Nederlandse bureaus die op het podium staan zijn onder meer Info.nl, This Page Amsterdam, Fabrique, Greenberry, Kaliber, Mirabeau, Burst, Evident, Informaat en Triple. Aan Franse zijde presenteren o.a. Editions Volumique, Captain Train, Réciproque en Design&Human zich.

Het Frans-Nederlandse event wordt afgesloten met een netwerkborrel. Geïnteresseerden die het event in Parijs willen bijwonen kunnen dit per mail aangeven bij Pieternel van Oers, via info@twa-fr.nl of telefonisch via +33 (0)1 40 62 33 33. 

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken