Energize zet alles op alles voor rebranded merkcampagne Nationale Vacaturebank

Energize zet alles op alles voor rebranded merkcampagne Nationale Vacaturebank
  • Bureaus
  • 30 nov 2017 @ 10:16
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • HRCommercialsBrandingCampagnes

Nationale Vacaturebank zet alles op alles voor jouw baan. In een fundamenteel vernieuwde merkcampagne, ontwikkeld door Energize, wil de vacaturesite hiervoor het bewijs tonen via eigen specifieke diensten en persoonlijke hulp.

Met een volledige rebranding en een nieuw platform wil Nationale Vacaturebank benadrukken waar het goed in is. Het merk ontwikkelt hard door en vond het daarom tijd voor een nieuwe merkcampagne over alle services die zij biedt voor succes op de arbeidsmarkt.

De campagne en de rebranding die daarmee gepaard ging is deze maand van start gegaan met een tv-commercial, gevolgd door Out-of-Home, radio en online advertising. In alle uitingen wordt keer op keer benadrukt dat Nationale Vacaturebank meer is dan enkel een vacaturesite. Deze nieuwe merkbelofte ('...zet alles op alles voor jou baan') is bedoeld om te bewijzen dat het een faciliterende autoriteit is in de zoektocht naar een baan.

Behoefte aan feedback

Uit onderzoek blijkt dat sollicitanten veel negatieve sollicitatie-ervaringen hebben en zich vooral storen aan het ontbreken van persoonlijke feedback. Het nieuwe Nationale Vacaturebank speelt in op de personalisatie van het sollicitatieproces. 'We willen werkzoekenden op de juiste manier faciliteren en laten zien dat we verder gaan dan alleen het aanleveren van vacatures. We bieden praktische tools en services: van die ene baan vinden bij jou in de buurt, advies van een Carrière Mentor tot aan een snelle salarischeck, zodat je precies weet wat je waard bent', zegt Daniëlle Robben, manager Digital Marketing van Persgroep Employment Solutions.

Robin Pas, creative director bij Energize: 'We laten in de campagne zien dat Nationale Vacaturebank begrijpt wat jij nodig hebt. Het merk zet alles op alles voor jouw baan en dat zie je terug in de tv-commercial. Daarnaast spelen we op relevante plekken in op de behoefte van de werkzoekenden. Zo kom je bijvoorbeeld op NS-stations uitingen tegen die worden gekoppeld aan een baan in de buurt. Kortom: een compleet geïntegreerde campagne ter ondersteuning van het nieuwe platform.'

Credits

Klant: De Persgroep 

Bureau: Energize

Verantwoordelijk bij klant: Daniëlle Robben, Irene van Cappelle

Regie: Czar, Rogier van de Ploeg

Geluid: Earforce, Reinder van Zalk

Post productie: Hectic Electric



Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken