Leander van Altena business director Wunderman Amsterdam

Leander van Altena business director Wunderman Amsterdam
  • Bureaus
  • 16 nov 2017 @ 10:34
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • PersonaliaStrategieZakelijk

Nadat Wunderman eerder dit jaar bekend maakte de bureaus in Antwerpen, Brussel en Amsterdam nauwer te laten samenwerken, is als onderdeel van die samenwerking Leander van Altena aangesteld als Business Director van het bureau in Amsterdam. In deze rol zal hij rechtstreeks rapporteren aan Gio Canini, CEO Wunderman Benelux.

Gio Canini: 'We streven ernaar om in alle drie de afzonderlijke bureaus een sterk team te realiseren. Deze aanstelling is hier een logisch gevolg van. We zien namelijk dat we door de zeer nauwe samenwerking tussen onze bureaus in Antwerpen, Brussel en Amsterdam onze klanten een steeds uitgebreider aanbod aan diensten kunnen leveren. Met name omdat we in staat zijn hyperspecialismes op veel meer vlakken aan te bieden. Het bureau in Amsterdam had behoefte aan senior leiderschap om die samenwerking ook vanuit Amsterdam te blijven stroomlijnen en te laten groeien.'

Leander van Altena was al eerder werkzaam binnen Wunderman (van 2011 tot 2014) als General Manager bij These Days/Blast Radius Amsterdam (het huidige Wunderman). In deze rol was hij verantwoordelijk voor het dagelijkse management van het bureau met een focus op client en projectservices.  Vanuit die rol begeleide hij ook de fusie tussen de twee bureaus. Hij is al zijn gehele carrière werkzaam aan bureauzijde. Dat heeft geresulteerd in ervaring in zowel ‘zwaar online’ als ook ‘traditioneel offline’, maar ook in uiteenlopende disciplines als activatie, thema en CRM. En met klanten in verschillende branches zoals: Farma/Healthcare, Arbeidsmarktcommunicatie, Automotive, B2B, Telco, FMCG en Financials. 

'Goed om terug te zijn'

Leander van Altena: 'Het voelt goed om weer terug te zijn bij Wunderman. En ditmaal in een Benelux-setting die ons vanuit Amsterdam in staat stelt om diverse expertises binnen handbereik te hebben waarmee we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Het Wunderman netwerk heeft zich de afgelopen jaren nog meer weten te ontwikkelen in een echt powerhouse voor datagedreven creativiteit.'

Wunderman is het grootste digitale bureaunetwerk ter wereld. Met meer dan 170 kantoren in 60 landen. Wunderman Amsterdam werkt op dit moment met een team van 16 mensen op klanten als Michelin, Grolsch International, Nikon en Microsoft. In totaal werken er bij Wunderman Benelux 200 mensen op klanten als GSK, Mazda, Pioneer, Telenet. 

Het bureau is op zoek naar uitbreiding van het team, zowel op het gebied van creatie als projectmanagement.

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken