BeyenMeyer en Hunt haken in op lerarenstaking

BeyenMeyer en Hunt haken in op lerarenstaking
 • Bureaus
 • 13 dec 2017 @ 11:29
 • 16179 x gelezen
 • Link
 • Redactie Bureaus
 • PromotieActivatieCampagnesMaatschappij

De lerarenstaking hield Nederland dinsdag in zijn greep. Reden voor twee reclamebureaus om hier een steentje aan bij te dragen. BeyenMeyer maakte met kinderen een tv-commercial, Hunt organiseerde een 'leersafari' langs diverse mediabedrijven.

Op de dag dat de leraren van het basisonderwijs voor de tweede keer het werk neerlegden, hebben veertien basisscholieren uit Amsterdam en omgeving een tv-commercial gemaakt om hen te steunen. Deze reclamespot werd dinsdagavond door de Ster vertoond op televisie. De kinderen willen hiermee laten zien hoe belangrijk ze hun meesters en juffen vinden en dat ze hopen dat de mensen in Den-Haag voor meer geld en minder werkdruk gaan zorgen. 

Dinsdagmorgen werden veertien kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar ontvangen bij het Amsterdamse reclamebureau BeyenMeyer. Na een korte masterclass ‘Reclame maken’ zijn ze aan de slag gegaan met het maken van de tv-spot. Na een creatieve brainstorm waarin het script door de kinderen werd uitgedacht, zijn ze in groepjes verdeeld en aan de slag gegaan met het uitvoeren van het script.

In een recordtijd is de spot opgenomen en gemonteerd. De kinderen hebben naar eigen zeggen een 'superdag' gehad. 'Echt vet cool dat we dit mochten doen en dat we alles zelf bedacht hebben. Ik zit in een schoolklas met wel 30 kinderen en onze juf werkt super hard, dus ze mag echt meer verdienen', aldus Eefje van tien jaar oud.

Hunt verandert staking in leersafari

Wat een zure appel had moeten zijn voor ouders uit Bussum, werd een dag waarop de kinderen misschien wel meer leerden dan tijdens een dag op school. Reclamebureau Hunt organiseerde een heuse leersafari. Het onderwerp was de wereld van media en reclame.

De dag begon in de uitzending bij 3FM-DJ Michiel Veenstra. Hij liet de kids ervaren wat het is om radio te maken. Daarna scheurde de speciaal gehuurde Amerikaanse schoolbus naar Almere, naar JCDecaux, om te kijken hoe abri’s worden gemaakt en getest.

Tot slot gingen de kinderen bij Hunt zelf in Amsterdam aan de slag met een opdracht. Na een lunch met hotdogs en ranja keerde de groep jongens en meisje van verschillende scholen uit Bussum en Naarden weer huiswaarts.

Thijs van Schothorst, partner van Hunt: 'We wilden met ons bureau laten zien hoe je van de nood een deugd kunt maken. En hoe snel je iets kunt realiseren, want we hebben dit vrijdag pas bedacht. Dat lukt alleen met een goed netwerk (medewerking van Squla, Radio3FM, NPO, JCDecaux) en een klein beetje idiotie. Als je die kids ziet glunderen vandaag en ze enthousiast bezig ziet met ideeën, dan hoef je er verder weinig voor terug.'
Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.
 • Abonneren

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune Events

Blauw Research

Marktonderzoekbureau in Rotterdam. Marktonderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek met als expertises research community's


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken