Caru Containers kiest TamTam

Caru Containers kiest TamTam
  • Bureaus
  • 26 mrt 2018 @ 14:30
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Geen tag

Caru Containers heeft TamTam (part of Dept) uitgekozen om nieuwe digitale oplossingen te ontwikkelen, die bijdragen aan betere gebruikerservaringen voor hun klanten.

Daarmee wilt Caru Containers zijn pionier-rol kracht bijzetten in de overwegend traditionele containermarkt. Het van oorsprong Rotterdamse bedrijf heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de grootste handelaren van nieuwe en gebruikte zeecontainers ter wereld. Daarnaast streeft het ernaar een pionier te zijn op het gebied van online. Zo kwam Caru Containers als experiment met een webshop onder de naam zeecontainer.nl. Op basis van de daarmee geboekte resultaten heeft het bedrijf besloten verder te investeren in digitale innovatie en heeft daarbij TamTam geselecteerd als partij om te helpen bij de digital re-invention.

Innovatief

Daarbij wordt op een agile manier gewerkt zodat gefaseerd een continue stroom van werkende software wordt opgeleverd voor de klanten van Caru Containers. Allereerst zal er een nieuwe website en online shop worden gelanceerd, waarbij het eenvoudiger en overzichtelijker wordt om een container te kopen of huren. Daarnaast gaat er in de tweede fase een B2B portal live, waarmee grotere klanten gemakkelijk hun orders kunnen bijhouden, volgen, en bestellen.

‘Als ik aan de containermarkt denk, zie ik die vooral als traditioneel en niet erg dynamisch,’aldus Chris van der Ven, strateeg bij TamTam. Caru Containers daarentegen is innovatief, scherp en vernieuwend. Zo denken ze bijvoorbeeld al na hoe ze machine learning kunnen toepassen. Dat maakt het een interessant en gaaf project om op te werken. Inhoudelijk misschien wel een van de gaafste projecten die ik heb mogen doen.’

Klik

Lennart de Bruin, product owner van het digitale platform bij Caru Containers, voegt daaraan toe: ‘We hebben gekozen voor TamTam, omdat we in hen een voorloper zien binnen de digitale bureauwereld en in cultuur en sfeer een hele sterke klik voelen. We hebben er vertrouwen in dat TamTam onze dienstverlening en user experience voor onze klanten naar het next level gaat helpen brengen.’

Dept

TamTam is onderdeel van Dept, een internationaal netwerk van leading digital agencies. Vanuit Europa en de VS combineren ruim 600 talenten creativiteit, technologie en data voor digitale oplossingen die merken helpen te groeien en ons leven gemakkelijker maken.

 

 

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken