Record-omzet voor adviesbureau Simon-Kucher

Record-omzet voor adviesbureau Simon-Kucher
 • Bureaus
 • 31 jul 2018 @ 10:33
 • 17130 x gelezen
 • Link
 • Redactie Bureaus
  Redactie Bureaus

  Redactie
  MarketingTribune
 • StrategieZakelijkAccountability

Voor strategisch adviesbureau Simon-Kucher was het eerste halfjaar van 2018 verreweg het sterkste sinds de oprichting. Het bureau opende bovendien vestigingen in Caïro, Chicago en Shanghai.

De omzet steeg tegenover vorig jaar met 19 procent tot 147 miljoen euro in het eerste half jaar wereldwijd. Een ordervolume van 166 miljoen euro wijst erop dat het tweede halfjaar vergelijkbaar sterk zal zijn. 'We schatten de totale omzet op 290 tot 300 miljoen euro voor 2018', aldus Georg Tacke, CEO van Simon-Kucher & Partners.

De sterkst groeiende sectoren zijn software, media, industrie en toerisme, allemaal met een groei van meer dan 50 procent. 'Deze sectoren zijn onderhevig aan extreme veranderingen dankzij nieuwe digitale kansen. Veel bedrijven zijn hierop nog onvoldoende voorbereid en dus is er grote vraag naar advies hoe dit te verzilveren', aldus Tacke.

Groei in verzadigde markten

Simon-Kucher heeft in de laatste zes maanden een sterke groei doorgemaakt, zelfs in de volwassen Europese markten. 'In Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk liggen de groeipercentages rond de 25 procent. Dit toont aan dat de zogenaamd verzadigde markten nog steeds groot omzetpotentieel bieden en we hier onze marktpostie weten te bestendigen.'

Het consultancykantoor zet zijn expansiekoers voort: in het eerste halfjaar opende het zijn eerste Afrikaanse vestiging in Caïro, gevolgd door Chicago. Een maand geleden is ook een kantoor geopend in Shanghai.

'China is een van onze kernmarkten', aldus Onno Oldeman, Managing Partner NL. 'Shanghai is een mondiaal vooraanstaand financieel centrum en een belangrijke economische hotspot. De opening van een nieuw kantoor in deze stad is dan ook een logische stap. Met een eigen kantoor kunnen we onze klanten beter ter plekke bedienen en onze activiteiten in China verder uitbreiden.'

Amsterdams kantoor blinkt uit

De opening van deze kantoren staat symbool voor de groei die Simon-Kucher doormaakt, zowel wereldwijd alsook in Nederland. Met een omzet-toename van 28 procent in 2017 ten opzichte van een jaar eerder gold het Amsterdamse kantoor al wereldwijd als uitblinker. Ondertussen loopt de Nederlandse vestiging ver vooruit op de targets van 2018.

De omzetgroei wordt weerspiegeld in zijn personeelsbestand. Alleen al dit jaar is het Nederlandse kantoor met 26 procent gegroeid in werknemers. Oldeman: 'Zolang onze opdrachtenportefeuille groeit, blijven we op zoek naar talent om deze groei mogelijk te maken. Zowel starters als meer ervaren profielen.'

Simon-Kucher is een internationaal strategisch adviesbureau gespecialiseerd in strategie, marketing, sales en pricing. Het bedrijf, opgericht in 1985, richt zich op TopLine Power® door klanten te helpen hun omzet te verbeteren in plaats van in kosten te snijden. Met 1,100 professionals in 37 kantoren wereldwijd, worden wij gekenmerkt door fact-based, praktische strategieën voor winstverbetering. Simon-Kucher & Partners wordt erkend als wereldmarktleider op het gebied van pricing.

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Blauw Research

Marktonderzoekbureau in Rotterdam. Marktonderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek met als expertises research community's


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken