Regionale marketing van Ecco via print en video

Regionale marketing van Ecco via print en video
 • Bureaus
 • 18 okt 2018 @ 10:11
 • 16504 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • PrintVideoCampagnesMediastrategie

Hoe bereikt een retailer als Ecco zijn regionale klanten? UM heeft voor de schoenenwinkel een custom-made partnership gerealiseerd met De Persgroep en styliste en influencer Manon Meijers (Monstyle).

Ecco, het schoenen en lederwarenmerk, staat in Nederland meer bekend om zijn ergonomie en comfort dan om design en hippe ontwerp. Terwijl het van origine Deens schoenenmerk de laatste jaren enorme sprongen heeft gemaakt op dat vlak.

Om haar eigentijdse ontwerpen nog beter onder de aandacht te brengen is Ecco een samenwerking aangegaan met De Persgroep en styliste en influencer Manon Meijers. Deze samenwerking is bedacht en gerealiseerd in samenwerking met UM Studios, het creative label van mediabureau UM, Persgroep Medialab en Studio Beng Beng.

Najaarscollectie op voetstuk

Om de fashion-fit van Ecco-schoenen tot haar recht te laten komen is er samengewerkt met fashion-styliste en influencer Manon Meijers (Monstyle, 50K+ volgers op social kanalen). Zij geeft middels een Lookbook in vier inspirerende video’s en afgeleide teasers haar visie op de komende herfsttrends waar de Ecco-collectie de 'hero' is. De populaire Meijers zorgt op de eerste dag van de campagne al voor een organisch bereik van meer dan 12.000 met de eerste video.

De partnership-campagne zal zes weken lopen met video en print content. Daarnaast worden de beelden ook gebruikt als POS-materiaal op de winkelvloer van Ecco en partners.

Uit onderzoek van UM blijkt dat de doelgroep van Ecco zich vooral in de regio bevindt. Daarom is gekozen voor een regionale aanpak. Mede om zo het lokale netwerk van Ecco-retailers te bedienen. De Persgroep blinkt uit in regionaal bereik. AD Magazine en &Magazine (het magazine bij de regionale titels zoals Tubantia en De Gelderlander), zijn hierdoor de perfecte titels om de Ecco-boodschap uit te dragen.

Vernieuwend partnership

Claudia Peters, marketingmanager van Ecco: ‘We zetten Ecco op een vernieuwende manier neer in een prachtig totaalbeeld, mogelijk gemaakt door Manon Meijers. Ik ben erg enthousiast en trots op deze mooie partnership waarin we een volgende stap zetten in het zoeken naar de het juiste kanaal met perfecte content.’

Mira de Mönnink, mediapartnership-manager van UM Studios: ‘Ecco maakt gebruik van een nieuwe strategie door de najaarscampagne dit jaar middels een partnership te ondersteunen, waarbij we eigen content inzetten om zo de doelgroep in het hart te raken. Het getuigt van veel visie van de klant om samen met ons en de partners de campagne op deze manier vorm te geven.’

Dominique Henskens, manager Strategie en Concept bij De Persgroep Medialab: ‘Veel lifestyle- en fashionmerken denken in eerste instantie niet aan het umfeld Nieuws. Maar door onze groei in online video weten deze partijen ons steeds vaker te vinden. We zijn trots op de samenwerking met alle partijen en gaan voor optimaal resultaat.’

Credits

Opdrachtgever: Ecco

UM: Mira de Mönnink, Maike Stockel, Tobias Vermeiren, Lieve van Kessel

Persgroep, Media Lab: Dominique Henskens, Natasja Kok, Jordi van Zaal

Studio Manon Meijers:   Manon Meijers, Dagmar Hartemink

Videoproductie en fotografie: Studio Beng Beng, Sara Cantoli, Len Chandra

Verantwoordelijk bij klant: Claudia Peters, Merel Vonk

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie
Blauw Research

Marktonderzoekbureau in Rotterdam. Marktonderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek met als expertises research community's


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken