Halal strikt regisseur Paul Geusebroek

Halal strikt regisseur Paul Geusebroek
 • Bureaus
 • 26 okt 2018 @ 13:03
 • 16468 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • MakersCreatieMuziekVideo

Productiebedrijf Halal heeft een bekroonde regisseur aan zich weten te binden: Paul Geusebroek. De samenwerking wordt afgetrapt met een videoclip bij het nummer ‘Houten Pak’ van rapper Willem, die zijn solodebuut maakt na grote successen met The Opposites.

De carrière van Paul Geusebroek begon met de Nike x Patta-commercial die wereldwijd publiek trok, en hem een ​​Young Directors Award opleverde. Kort daarna volgde zijn internationale doorbraak met een campagne voor Diesel, een Super Bowl-commercial (Pokémon 'Train On’) en Nike 'Goutte d'Or'. Vervolgens maakte hij een videoclip bij nummer één hit 'Panda' van de Amerikaanse rapper Desiigner in 2016, en werd genomineerd voor een MTV Music Video Awards.

Dynamische energie

Zowel zijn commerciële werk als zijn muziekvideo’s hebben een kenmerkende filmische sfeer met een snelle, dynamische energie die typerend is voor Geusebroek. Het toetreden tot de Halal-familie is traditiegetrouw gevierd met een ambitieus project waarbij beide partijen all-in zijn gegaan; een videoclip voor de release-single 'Houten Pak' van het debuut-album van rapper Willem, voormalig The Opposites.

Dit vertrouwde team werkte al eerder samen aan de The Opposites video 'Sukkel voor de Liefde'. Deze keer heeft het duo zich gebogen over de persoonlijke rollercoaster die Willem doorgemaakt heeft in de periode na The Opposites.

Video vertoond bij DWDD

'Het album raakte mij meteen, het is volwassen, ontroerend en puur - een groot contrast met veel Nederlandse hiphop', zegt Paul Geusebroek. 'Om samen te werken met Willem aan zo’n kwetsbaar en persoonlijk project was geweldig. Ik wilde zijn verhaal op een impressionistische manier delen en een beeld creëren dat de oprechtheid van dit alles echt zou weerspiegelen. We wilden allebei dat het zowel intiem als universeel zou aanvoelen.'

Gijs Determeijer, partner van Halal: 'Paul is een van de beste regisseurs van Nederland, met een indrukwekkende internationale track-record. Het spreekt voor zich dat wij ontzettend trots zijn op deze samenwerking. Samen duiken wij de volgende fase van zijn carrière in.'

‘Houten Pak’ ging tijdens een vertoning als onderdeel van ADE in premiere. Op 25 oktober werd de hele video tijdens De Wereld Draait Door vertoond. Rapper Willem vertelde daar ook zijn persoonlijke verhaal - dat verbeeld is in de videoclip.

Credits

Regisseur: Paul Geusenbroek

DOP: Menno Mans

Produced by Halal

1st AD Damien Hope

Production Design Sanne Schat

Gaffer Willem van der Eerder

Gaffer Chris Vingerhoets 

Key Grip Mike Laureys

Key Grip Willem Biemans

VFX Supervisor Ton Habraken @ Ambassadors

Post Production VFX Ton Habraken @ The Ambassadors

Grading Matt Hare @ The Ambassadors

Edit Brian Ent @ De Kapsalon

Sound Michaël Sauvage @ Sauvage

Sound Sharkee @ Haaifaai DeluxeJeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie
Blauw Research

Marktonderzoekbureau in Rotterdam. Marktonderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek met als expertises research community's


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken