Werken bij Burger King is echt niet cool

Werken bij Burger King is echt niet cool
 • Bureaus
 • 19 okt 2018 @ 09:58
 • 25005 x gelezen
 • Link
 • Redactie Bureaus
  Redactie Bureaus

  Redactie
  MarketingTribune
 • FoodRecruitmentCampagnes

In de huidige arbeidsmarkt roept iedereen om het hardst hoe cool het wel niet is om er te werken. Burger King doet het omgekeerde: werken bij het Amerikaanse hamburger bedrijf is namelijk ‘not so cool’. SuperRebel ontwikkelde de wervingscampagne.

Dankzij de unieke ‘Flame-Grilled’ burgers is Burger King ‘the hottest place to work’, zo claimt de retailer. Deze claim wordt letterlijk weergegeven, want in de nieuwe HR-campagne zien we medewerkers die vlam vatten en het vuur uit de sloffen lopen. En dat is ‘not so cool’.

Working at Burger King is hot

SuperRebel ontwikkelde samen met Burger King een wervingscampagne waarin medewerkers letterlijk vlam vatten en zelfs de minst coole routineklus met passie en vuur doen. In verschillende video’s zien we medewerkers vegen, schoonmaken, uitserveren en natuurlijk hamburgers grillen op open vuur. Daar draait het bij Burger King om: Flame-Grilled burgers. Dat is wat de fastfoodketen onderscheidt van anderenen wat Burger King de ‘Hottest place to work’ maakt.

Net zoals de hamburgers van Burger King echt Flame-Grilled zijn, is het vuur in het video’s en op de foto’s ook echt. Dankzij het pyrotechnische bedrijf Moviestunts stonden mensen tijdens de shoot ook echt in vuur en vlam.

Nieuwe positionering

De recruitment-/wervingscampagne is de eerste campagne van Burger King gebaseerd is op de nieuwe, Nederlandse positionering die SuperRebel samen met Burger King Nederland heeft ontwikkeld. De aanstekelijke wervingscampagne wordt uitgerold in samenwerking met Vizeum en Blauw Gras via social media, online advertising, advertenties en posters in de hoop dat het vuurtje bij potentiële werknemers wordt aangewakkerd. De fotografie en regie voor de online videos is gedaan door Stef Nagel.

Esther van de Graaf, marketingmanager Burger King Nederland: 'Bij ons draait alles om de Flame-Grilled burgers. Dat is voor ons het belangrijkste onderscheid met andere hamburgerketens en waarom we zijn gaan omdenken. Burger King is wat ons betreft de hottest place to work. En er is natuurlijk niets leuker dan spelen met vuur, ook daarin zoeken we graag de grens op.'

Vlammende wervingscampagne

Arjan Hoekstra, Head of Concept SuperRebel: 'Een belangrijk onderdeel van de positionering van Burger King is dat elke Whopper ter plekke vers voor je wordt gemaakt, en dat er maar liefst 221.184 manieren zijn om een Whopper te maken. Het is de droom van iedere creatief om mee te mogen werken aan de campagnes van een prachtig internationaal merk als Burger King. Bij SuperRebel zoeken we graag de grens op. We gebruiken creativiteit om effectieve campagnes te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat deze campagne zijn werk gaat doen op de overspannen arbeidsmarkt.'

Lodewijk Varossieau, creative director van SuperRebel: 'Burger King heeft een geweldig track-record als het gaat om creatieve en prijswinnende campagnes. Wij zijn supertrots op het feit dat we Burger King Nederland mogen helpen met het bedenken van creatieve campagnes met als doel sneller te groeien op de Nederlandse markt. Ons eerste werk is een vlammende campagne om nieuwe medewerkers te werven.'

Varossieau was zelf bij de nachtelijke productie aanwezig. 'Ik kan zeggen dat het niet eenvoudig was om deze fantastische campagne te schieten. Maar het uiteindelijke resultaat is heel bijzonder. Dat hebben we te danken aan iedereen die heeft meegewerkt aan de campagne en het team van Burger King dat ook een nachtje heeft overgeslagen. Onze eerste campagne voor Burger King is misschien 'not so cool', maar wij zijn erg blij met het resultaat.'

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken