Catawiki kiest voor Wolfstreet - 'Het merk wil inhoudelijker worden'

Catawiki kiest voor Wolfstreet - 'Het merk wil inhoudelijker worden'
 • Bureaus
 • 14 nov 2018 @ 15:37
 • 20521 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • Campagnes

Creative agency Wolfstreet heeft voor online veilinghuis Catawiki een online en offline campagne genaamd 'What makes you, you' gemaakt. Het reclamebureau uit Amsterdam gaat tevens aan de slag met een nieuwe richting voor het merk. Creative director Jort Wildschut licht de plannen toe.

Jort Wildschut, creative director bij Wolfstreet, laat weten: 'Wij geloven dat een bureau in de huidige tijd veel effectiever en flexibeler kan zijn als strategie en creatie onder één dak samenwerken met productie. En dat sluit naadloos aan op de wensen van Catawiki. Wij partneren daarom graag met scale-ups (zoals eerder Adyen, Onefit en Picnic, red.) omdat zij, net als wij, de traditionele manier van reclame maken en durven uit te dagen.'

Wat was de initiële vraag van Catawiki aan Wolfstreet?

Catawiki is van ver gekomen sinds haar oprichting als wiki van verzamelaarscatalogi in 2008. Met de toevoeging van online veilingen in 2011 bleef de groei doorzetten, tot ver over de landsgrenzen. Een toegankelijk platform voor het kopen van mooie objecten bleek een gat in de markt. Ondertussen is het platform er al lang niet meer alleen voor hardcore verzamelaars, maar voor iedereen die een object zoekt.

De vraag aan Wolfstreet was een 360 graden campagne op te zetten die moet helpen de doelgroep te blijven vergroten. De opdracht was dan ook om het merk en het product aan een zo groot mogelijke groep te introduceren.

Hoe ziet 'de nieuwe richting' er precies uit?

Eerst communiceerde Catawiki vooral over de mechaniek van kopen en verkopen: het wow-gevoel dat hoort bij het vinden of verkopen van een kavel. Nu wil het merk inhoudelijker worden en daarnaast mooie verhalen vertellen.

Wat gaat Wolfstreet concreet voor Catawiki doen?

We hebben samen het merkverhaal scherp gekregen en de nieuwe communicatiestrategie uitgezet en ingevuld met middelen (tv, online en outdoor) en proposities. Om de belofte van 'unieke objecten' in te lossen, gaat Catawiki in subcampagnes de meest unieke objecten laten zien die het in huis heeft. Dit kunnen product video's zijn, zoals de videoreeks voor een grote Formule 1 veiling die we hebben gemaakt.

Daarnaast gaan we verhalen achter deze objecten vertellen. Zo bouwen we steeds meer bewijsvoering op voor het emotionele domein dat Catawiki claimt. Deze campagnes kunnen we richten op de verschillende doelgroepen die voor deze specifieke categorie een passie hebben. Hoe meer verhalen we vertellen, hoe meer mensen met een passie we kunnen bereiken.

De campagne is sinds deze maand in Nederland te zien en wordt later uitgerold naar andere landen in Europa.

Bekijk 'm hieronder:

 


Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken