RLVNT wijst jongeren op HvA Techniek

RLVNT wijst jongeren op HvA Techniek
 • Bureaus
 • 18 jan 2019 @ 14:48
 • 11075 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • VideoStorytellingCampagnes

Na een pitch heeft de Hogeschool van Amsterdam gekozen voor creatief bureau RLVNT. De komende periode werken zij samen om meer studenten te enthousiasmeren voor een techniek-gerelateerde studie aan de HvA.

​In de regio Amsterdam is er dringend behoefte aan technisch afgestudeerden, maar te weinig jongeren kiezen nog voor een studie techniek aan de HvA. De komende jaren wil HvA meer studenten interesseren voor een studie techniek en hen motiveren zich in te schrijven voor een technische studie aan de HvA.

Jongeren enthousiasmeren

Jongeren kiezen voor een specifieke studie vanuit diverse drijfveren en interesses. Jongeren die interesse hebben in techniek kiezen vaak al voor een studie in die richting, maar jongeren met andere of bredere interesses doen dat nog niet. Met de nieuwe campagne wil HvA een bredere groep jongeren enthousiasmeren voor technische opleidingen.

RLVNT ontwikkelde daarom een campagne waarin steeds de link gelegd wordt tussen alledaagse interesses van jongeren en een technische studie. De campagnes hebben als doel jongeren naar de open dag te trekken zodat zij meer ontdekken over de studiemogelijkheden en studeren aan de HvA.

Stopping power

Leila de Zwart, strateeg bij RLVNT: 'Jongeren brengen veel tijd door op hun mobiel. Instagram, YouTube en Snapchat worden gedurende de hele dag gebruikt en zijn effectieve kanalen om deze doelgroep te bereiken. Op deze kanalen is het belangrijk om op te vallen. Naast een boodschap die aansluit op de interesses van jongeren, is ook vorm en consistentie belangrijk. Ons creatieve team heeft daarom een overkoepelend format en een visuele stijl ontwikkeld die bij alle campagnes gebruikt wordt.'

Anouck van den Berg, campagnemanager bij RLVNT: 'Om het nieuwe campagneformat te testen, hebben we tijdens de open dag-campagne van januari enkel voor de opleiding engineering de uitingen volgens het nieuwe format geproduceerd. We zien dat de aanmeldingen voor deze opleiding zijn toegenomen ten opzichte van voorgaande flights. We kijken er naar uit om bij volgende flights ook voor de andere opleidingen nieuwe creatives in te zetten en nog meer aanmeldingen voor HvA techniek te realiseren.'

Credits

Klant: Noëlle van der Putten & Joyce Schutten

Productie: Soda Amsterdam

Strategie: Leila de Zwart

Creatie: Carlynn Armour, Oscar Polak & Mark Veldhuizen van Zanten

Account: Fabiënne Jungerhans

Projectmanagement: Anja van der Endt

Media: Anouck van den Berg, Freek Jautze, Celine Poulussen, Serdar AgdereJeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie
Blauw Research

Marktonderzoekbureau in Rotterdam. Marktonderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek met als expertises research community's


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken