Simon Neefjes VEA Legend, Roderick Prince Next Legend

Simon Neefjes VEA Legend, Roderick Prince Next Legend
  • Bureaus
  • 17 jan 2019 @ 22:06
  • Link
  • Lucas Boon
    Lucas Boon

    redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • PersonaliaReclame

Simon Neefjes, tot voor kort CEO en tegenwoordig extern adviseur van TBWA\Neboko, is uitgeroepen tot VEA Legend. Roderick Prince, social media manager bij datzelfde bureau, is VEA Next Legend.

Scroll naar beneden voor meer beeld.

Dit werd donderdagavond 17 januari bekendgemaakt tijdens het VEA Legend Diner in de Rode Hoed te Amsterdam. Eerder vandaag vond het jaarlijkse VEA Event met de eerste editie van het RA*W Lagerhuis plaats.

Neefjes

De Legend-prijs wordt uitgereikt aan personen die bekend staan als 'vakicoon'. Iemand die niet alleen voor zijn bureau(s) veel heeft betekend, maar ook heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het vak. Dit jaar viel Simon Neefjes in de prijzen. Neefjes startte in 1999 Neboko, samen met creatieven Diederick Koopal en Cor den Boer. Na drie jaar kwam TBWA al in zicht en heette het bureau TBWA\Neboko. In 2014 nam Neefjes zitting in de internationale directie van het bureau. In september vorig jaar maakte hij bekend zijn taken als CEO neer te leggen.

Onder Neefjes' leiding boekte TBWA\Neboko succes. Zo werd het vier keer uitgeroepen tot Bureau van het Jaar en werd Neefjes zelf in 2012 gekozen tot Reclameman van het Jaar en in 2013 tot Meest Onmisbare Man in Reclame. En sinds vanavond mag hij zichzelf dus ook VEA Legend noemen.


Schets van het beeldje dat aan Neefjes is uitgereikt.
 

Prince

Naast de VEA Legend wordt sinds 2014 ook een prijs uitgereikt aan jong aanstormend talent. Iemand die in de toekomst weleens in de VEA-eregalerij zou kunnen staan. De ontwikkeling van jong talent in het vak moet hiermee worden onderstreept. Dit jaar is Roderick Prince, social media manager bij TBWA\Neboko, de persoon die op jonge leeftijd al veel mensen versteld heeft doen staan. De VEA verwacht van hem 'een schitterende carrière'. Prince mag nu, net als zijn voorgangers, een jaar lang meedraaien in het bestuur van de VEA.

 

MarketingTribune sprak eind vorig jaar uitgebreid met Simon Neefjes, onder meer over zijn toekomst. Lees het interview hier terug.

 


Dick van der Lecq spreekt Simon Neefjes toe.


Tim van der Wiel (l) en Roderick Prince.


VEA Legend en Next Legend naast elkaar (via TBWA\Neboko).

Lucas Boon

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken