Raw University is klaar met Cannes en richt pijlen op SXSW

Raw University is klaar met Cannes en richt pijlen op SXSW
 • Bureaus
 • 20 feb 2019 @ 17:00
 • 20436 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • CreatieEvenement

Raw University maakt een statement richting Cannes Lions. De club van jonge creatieven ruilt het 'achterhaalde' reclamefestival dit jaar in voor tech-/popfestival South by Southwest in Texas, waar het een eigen talentenprogramma organiseert. Even bellen met board member Marsha van Doorn.

Raw University (onderdeel van netwerk Raw Advertisers) heeft als doel om ambitieuze studenten aan de creatieve industrie te verbinden en vice versa. Het bestuur bestaat uit zeven jonge honden, waaronder Marsha van Doorn (op de foto tweede van links), tevens account producer bij reclamebureau Natwerk.

Raw Advertisers en Raw University gaven jarenlang acte de présence in Cannes, maar die tijden zijn voor laatstgenoemde vanaf dit jaar dus voorbij. Van Doorn: 'Als je inspiratie wil opdoen en interessante connecties wil leggen, dan vragen wij ons af of Cannes wel de juiste plek is. Ik ben er de afgelopen twee jaar geweest en op beide edities waren sommige programma’s in het Palais gewoon identiek aan elkaar. Hoe relevant is het dan nog? En waarom staan alle bureaubazen alleen maar wijn te drinken op het strand in plaats van kennis te delen?' Daarbij ervaart Van Doorn weinig welwillendheid vanuit Cannes Lions zelf. 'Een passe-partout is voor jonge mensen peperduur en de organisatie wil maar geen groepskorting geven. Waarom zouden we dan nog gaan?'

Meer inhoud

Raw University ziet in South by Southwest het geschikte alternatief. Het festival in Texas (8-17 maart) is volgens Van Doorn wél van deze tijd en richt zich -naast muziek- op technologie en marketing, in plaats van rooftop parties. 'Het niveau is simpelweg hoger en het programma inhoudelijker.' Op de derde dag, zondag 10 maart, organiseert Raw University daarom een eigen programma genaamd Austin Talent Day. Doel is om Nederland op te kaart te zetten. 'We willen jong talent verbinden met marketeers, zowel nationaal als internationaal.' Met het talentprogramma draait Raw University dit jaar nog een pilot, volgend jaar moet dat worden uitgebreid. Bekijk het volledige programma hier.

 

Propositie

Raw Advertisers is dit jaar wel gewoon weer in Cannes te vinden. Board member Sven Stroomberg zegt hierover: 'Raw staat voor ontwikkeling van de Nederlandse creatieve industrie; waarbij University studenten helpt hun weg naar de industrie en bureaus te vinden en Advertisers zich op het ontwikkelen van juniors/starters in de industrie richt. Vandaar dat SXSW een stuk beter past bij de propositie van Raw University en Cannes juist weer goed bij Raw Advertisers.'

Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken