ADCN: 154 nominaties Dutch Creativity Awards

ADCN: 154 nominaties Dutch Creativity Awards
  • Bureaus
  • 27 mrt 2019 @ 22:46
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • BrandingCreatieAward

ADCN, de club voor creativiteit, heeft de nominaties voor de Dutch Creativity Awards 2019 bekendgemaakt. In totaal maken 154 nominaties, verdeeld over 40 categorieën, kans op een Lamp.

De Lampen, die tegenwoordig Dutch Creativity Awards heten, zijn prijzen voor de beste creativiteit en ‘craft’ in advertising en design in Nederland. Nieuw in 2019 zijn de Culture en Side-Project categorieën – onderdeel van de Next Awards – waar het aantal inzendingen hard is gegroeid.

De Lampen worden uitgereikt tijdens een awardshow op donderdag 11 april in Casco Amsterdam, met aansluitend een groot feest in de A’dam Toren. Alle nominaties worden de komende weken gepresenteerd via ADCN’s Instagram en zijn nu al te bekijken in de nieuwe Digital Gallery van ADCN.

Bekijk hier alle nominaties voor Dutch Creativity Awards 2019.​

Inclusieve vakjury

ADCN maakt ook de vakjury bekend. 'De meest inclusieve jury in onze industrie ooit', zegt managing director Dinesh Sonak van ADCN. 'Voor ons is de mix aan disciplines, achtergronden, culturen, ervaringen, expertises, leeftijden en geslachten vanzelfsprekend. We leggen verbinding met andere platformen in de creatieve industrie, zoals The Next Web, Eye Filmmuseum, Nederlands Film Festival, Dutch Digital Design, THNK School of Creative Leadership, WeTransfer, Mendo en Het Nieuwe Instituut. We hebben zoals gebruikelijk de meest bekroonde creatieve denkers en makers in advertising en design uitgenodigd.'

In totaal is de jury goed voor honderden Lampen, Leeuwen, Pencils, Dutch Design Awards, Webby’s, Effies en zelfs een Oscar. Naast smaakmakers uit de Nederlandse creatieve industrie zoals Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig en Coverjunkie (Jaap Biemans) van Volkskrant Magazine heeft ADCN ook buitenlandse thought leaders uitgenodigd, onder andere van It’s Nice That, D&AD en Pentagram.

Sonak: 'Ook hebben we de jury verjongd met veel doorgebroken talent. We hebben 40 procent vrouwen in de jury en 25 procent van de juryleden heeft een diverse achtergrond. Nu de nominaties bekend zijn gaan ook alle ADCN-leden stemmen op hun favoriete project. De uitkomst hiervan leiden tot een speciale Members Award.'

Dutch Creativity Festival

Het Dutch Creativity Festival wordt gehouden op 20 en 21 september in The Student Hotel Amsterdam City. ADCN organiseert samen met The Student Hotel en partners in de creatieve industrie een programma met talks, workshops, masterclasses en labs waar allerlei vormen van creativiteit centraal staan. Ook houden de ADCN-jury's feedback- en inspiratiesessies op basis van de uitslagen van de awards en worden alle nominaties gepresenteerd in een expo. Het programma voor het festival wordt eind april bekendgemaakt en dan gaat ook de ticketverkoop van start.

Tickets voor de Dutch Creativity Awards Ceremony & Party op 11 april zijn vanaf vandaag te koop via Eventbrite.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken