Nuon start campagne voor nieuwe merknaam Vattenfall

Nuon start campagne voor nieuwe merknaam Vattenfall
 • Bureaus
 • 5 mrt 2019 @ 12:09
 • 19018 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • CommercialsCampagnesBrandingMerken

Nuon is een nieuwe campagne gestart om heel Nederland te vertellen dat het energiebedrijf voortaan Vattenfall heet. Lemon Scented Tea ontwikkelde de campagne.

Naast een tv-commercial worden ook in alle klantcommunicatie Nuon en Vattenfall voortaan naast elkaar gebruikt, in een gecombineerd logo. De nieuwe campagne start vijf maanden na de aankondiging op 4 oktober 2018 dat Nuon haar naam in dat van Zweeds moederbedrijf Vattenfall zal veranderen.

Cindy Kroon, directeur klanten bij Nuon/Vattenfall: 'Vattenfall wil het mogelijk maken om fossielvrij te leven binnen één generatie. Om dat breed te kunnen benaderen, over de verschillende landen heen waar Vattenfall actief is, hebben we ervoor gekozen om ook in Nederland Vattenfall te introduceren. Dat doen we niet in één keer. Wij willen mensen eerst vertrouwd maken met Vattenfall, en uitleggen waarom dit een belangrijke verandering is. Daarom zijn Nuon en Vattenfall vanaf nu naast elkaar te zien, totdat we volledig overgaan. Ik ben erg trots op onze nieuwe campagne, die hier de aftrap van is. We nemen het vertrouwde van Nuon mee naar het internationale perspectief van Vattenfall, langs de prachtige, duurzame projecten die we als Europees energiebedrijf, met onze slagkracht en schaalgrootte, samen voor elkaar krijgen.”

Tv-campagne

De reis van Nuon naar Vattenfall is terug te zien in de nieuwe tv-campagne. Guido Stein, brand manager bij Nuon/Vattenfall: 'Nuon is een heel sterk merk in Nederland, en het was dan ook een logische keuze om vanuit de kracht van dat merk Vattenfall te introduceren. De nieuwe campagne heeft daarom nog wel de ‘look-and-feel’ van Nuon , maar benadrukt ook het internationale perspectief van Vattenfall en een fossielvrij leven. We willen mensen informeren over de verandering, maar we willen tegelijkertijd ook de aandacht van de kijker grijpen met gevoel en emotie, door een verhaal te vertellen zoals we dat in de Nuon-commercials ook deden. Daarom zijn we met moeder en dochter op reis gegaan naar Zweden, waar de dochter met haar gezin woont. Een spannende reis voor moeder, die gaandeweg steeds meer ontspant en geniet, en uit kijkt naar het moment dat ze samen is met haar schoonzoon en kleindochter. Samen méér zijn, daar draait het om.'

Communicatie-aanpak

In de communicatie naar klanten zijn het Nuon- en Vattenfall-logo voorlopig naast elkaar te zien zijn. Zo kunnen klanten wennen aan de naam Vattenfall en het blauw-gele beeldmerk. Dit gecombineerde logo vervangt het Nuon-logo in alle klantcommunicatie, zoals de brieven. Voor andere externe relaties als leveranciers, partners en overheden, wordt Nuon volledig Vattenfall. De naam verandert, net als het logo, de corporate website en de e-mailadressen van de medewerkers.

De definitieve datum waarop de naam Nuon volledig verdwijnt, is nog niet bekend. Kroon: 'Dit is afhankelijk van hoe snel Nederland bekend is met Vattenfall en in hoeverre mensen overwegen om klant van Vattenfall te worden. Vanaf dát moment krijgen nieuwe klanten een Vattenfall-contract. Voor bestaande klanten blijft alles bij het oude. Het enige wat anders zal zijn, is onze naam.'

Credits 

Opdrachtgever: Nuon

Bureau: Lemon Scented Tea

Regie: Bram van Alphen

Productiemaatschappij: Signum

Producer: Sander Heeroma

Geluid en muziek: LAB-3

Postproductie: Captcha!

Verantwoordelijk bij Nuon/Vattenfall: Guido Stein, Friso Westenberg, Helma VerstoepJeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Blauw Research

Marktonderzoekbureau in Rotterdam. Marktonderzoek, zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek met als expertises research community's


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken