Reclamefestival PHNX FST in Zeewolde gaat niet door

Reclamefestival PHNX FST in Zeewolde gaat niet door
 • Bureaus
 • 17 jun 2021 @ 11:49
 • 9506 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Cannes

Het alternatieve post Cannes-reclamefestival dat van donderdag 8 juli tot en met zaterdag 10 juli 2021 in Zeewolde zou worden georganiseerd – gaat toch niet door. Dit is besloten nadat definitief bekend werd dat de overheid tot eind juli geen vergunningen afgeeft voor meerdaagse evenementen, aldus de organisatie.

Dit geldt ook voor kamperen in combinatie met zakelijke bijeenkomsten, waardoor alle activiteiten van PHNX FST in Zeewolde moesten worden afgelast. 

Kyra Roest, namens de Embassy of Dutch Creativity, een van de initiatiefnemers van het festival: 'Het is spijtig dat de corona-maatregelen alsnog roet in het eten van PHNX FST gooien. We hebben op allerlei manieren geprobeerd om een oplossing te vinden. De enige overgebleven mogelijkheid was om er een eendaags evenement van te maken, maar dat was wat ons betreft geen optie. Dan gaat het teveel op werk lijken. We wilden er juist een echt meerdaags festival-gevoel aan geven. Heel jammer allemaal.'

Eindelijk weer eens een reclamefestival
Het idee achter PHNX FST was om eenmalig een festival in Nederland te organiseren vanwege het niet doorgaan van het Lions-festival in Cannes.  Belangrijkste doelstelling was om vakgenoten elkaar weer in levende lijve te laten ontmoeten. 

Diverse vak- en brancheorganisaties hadden zich al aangesloten voor verschillende programma-onderdelen. Zo zouden VIA en MWG de Future Bosses lunch dit jaar tijdens PHNX FST in Zeewolde organiseren. Deze lunch tussen bureaudirecteuren en aanstormend talent vindt nu in september 2021 plaats. 

PHNX FST zou zowel offline als online plaatsvinden als onderdeel van de internationale PHNX Award competitie van AdForum. De PHNX Award competitie gaat wel gewoon door en zal geheel online plaatsvinden. Meer informatie over PHNX Award competitie is te vinden op deze link.

PHNX FST zou plaatsvinden op de onlangs gerenoveerde camping De Parel in Zeewolde, waar de laatste weken hard is gewerkt om deze gereed te maken. De luxueuze camping is wel gewoon geopend en verwelkomt binnenkort de eerste gasten. 

Embassy of Dutch Creativity 2022
De organisaties achter het reclamefestival in Zeewolde zetten nu vol in op het voorjaar van 2022, wanneer naar verwachting het Cannes festival wel doorgang zal vinden. Middels het initiatief van Embassy of Dutch Creativity hoopt het weer veel Nederlandse vak-, brancheorganisaties en vakgenoten te verbinden en Nederlandse creativiteit een podium te geven tijdens het internationale festival aan de Franse zuidkust.

Organisator Roest: 'Het is fantastisch om te zien dat zoveel Nederlandse partijen een initiatief als PHNX FST wilden ondersteunen. Dat we nu de stekker er uit moeten trekken is voor iedereen een hard gelag. Maar niet getreurd, we gaan er nu vanuit dat we met z’n allen volgend jaar gewoon weer bij de Embassy of Dutch Creativity in Cannes staan.'
(PvWK, beeld: Pexels /Pixabay)

Mensen die al kaarten voor het reclamefestival hadden geboekt, krijgen hun geld terug. Meer informatie is te vinden op de website, klik hier.

Meer info over Cannes Lions streaming edition 2021, klik hier.

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken