Animatiestudio Volstok treedt toe tot Wenneker Group

Animatiestudio Volstok treedt toe tot Wenneker Group
 • Bureaus
 • 3 sep 2021 @ 08:16
 • 10205 x gelezen
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Animatiestudio Volstok in Gent is toegetreden tot de Wenneker Group. De groep, bestaande uit zes productiemaatschappijen voor internationale reclame content, neemt 100% van de aandelen over. Het is de tweede overname binnen de buy & build strategie van Wenneker Group, sinds private equity maatschappij Capital A aan boord kwam.

Met het toetreden van Volstok telt de groep inmiddels 80 medewerkers, met kantoren en studios in Nederland en België, en met een gecombineerde omzet van 17 miljoen euro. Wenneker Group werkt voor klanten als Philips, Essity en DMG. De bedrijven binnen Wenneker Group produceren reclamefilms voor televisie en online-campagnes voor  internationale merken en toonaangevende reclamebureaus. Volstok is een animatiestudio gespecialiseerd in hoogwaardige 2D animatie.

Wenneker Group faciliteert haar klanten in een groeiende behoefte aan grote modulair geproduceerde content-campagnes die alles bevatten: van televisiecommercials tot social content. Met de komst van Volstok voegt Wenneker Group daar nu ook 2D animatie en character design aan toe. Samen met Wenneker.be werkten ze al samen op grote accounts, zoals Hello Bank! en Boni Supermarkt.

Gemeenschappelijk hoofdkwartier
Volstoks founders Wouter Sel en Johanna Keppens verkopen 100% van hun aandelen en nemen een belang in Wenneker Group. De merken Wenneker.be en Volstok blijven bestaan. Vanuit een gemeenschappelijk hoofdkwartier in Gent gaan zij innig samenwerken in een gezamenlijk managementteam bestaande uit: Vanessa Jacob, managing partner, Christophe Baggerman, executive producer, Johanna Keppens, executive producer en Wouter Sel, creative director.

Maurice Wenneker, co-CEO Wenneker Group: ‘Wenneker Group gelooft heilig in kwaliteit. Op het gebied van animatie is de markt de laatste jaren overspoelt met snel en goedkoop gemaakte animatie. Wij geloven juist dat animatie die met liefde en artistiek gevoel gemaakt is veel meer zeggingskracht heeft. Wenneker.be & Volstok bieden samen de perfecte mix van live action, animatie en alle mengvormen daartussen.’

Maartje van Wijk, co-CEO Wenneker Group, vervolgt: ‘Wenneker Group is een groep productiebedrijven met elk zijn eigen expertise, geografie of niche. Elk bedrijf bedient zijn eigen klanten. De echt grote content-campagnes worden modulair opgezet en verdelen we slim over de verschillende bedrijven. Op deze manier worden klanten door absolute specialisten geholpen, zonder te verdrinken in een oerwoud van kleine suppliers.’

Wouter Sel, Creative director en founder Volstok: ‘Volstok is al jaren een vaste waarde binnen het nationale en internationale animatie landschap. Nu is het tijd voor de volgende stap. Binnen Wenneker Group vinden we de perfecte plek om onze ambities verder te verwezenlijken.’

Foto vlnr: Co-CEO Wenneker Group Maurice Wenneker, Managing Partner Johanna Keppens, Creative Director/Founder Wouter Sel en Co-CEO Wenneker Group Maartje van Wijk.

 

 

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken