Dutch Creativity Festival over belang van creativiteit in werk, cultuur en maatschappij

Dutch Creativity Festival over belang van creativiteit in werk, cultuur en maatschappij
 • Bureaus
 • 16 sep 2022 @ 15:50
 • 14655 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Marketing

Creatievenclub ADCN richt zich met de tweede editie van het Dutch Creativity Festival op het belang van creativiteit in werk, cultuur en maatschappij. Ruim 65 sprekers worden half november verwacht in het Student Hotel.

ADCN meldt zich klaar te maken voor de tweede editie van het Dutch Creativity Festival op vrijdag 18 en zaterdag 19 november 2022 in The Student Hotel aan de Wibautstraat in Amsterdam. 'Een festival dat in het teken staat van creatieve groei en ruimte geeft aan de grootste creatieve en innoverende talenten om hun kennis en vaardigheden met creatief Nederland delen. Juist ten tijde van maatschappelijke onrust, waar de ene crisis de andere opvolgt, laten innovatieve oplossingen zien hoe creativiteit de potentie heeft de wereld om ons heen vorm te geven. Met vijf verschillende podia, meer dan 65 sprekers en 40 sessies, is het Dutch Creativity Festival een plek waar creatieven van allerlei disciplines en achtergronden samenkomen.'

Het Dutch Creativity Festival is naar eigen zeggen een innoverende broedplaats voor de creatieve Nederlander, met lokale en internationale professionals. Niet alleen in de wereld van communicatie, merken en media, maar ook bedrijven en sociale ondernemingen. Het festival brengt de werelden van Digital, Business, Communication, Culture, Craft, Future, Design en Society samen. Van regisseurs tot videogamedesigners en van muziekproducenten tot illustratoren, met ieder een eigen kijk op creativiteit en de impact op het bedrijfsleven, cultuur en maatschappij. Met het Dutch Creativity Festival wil ADCN nieuwe werelden binnen creatie laten zien, met elkaar verbinden en van elkaar laten leren. 

Met vijf podia vol creativiteit is er voor iedere bezoeker wat wils. Reflecteer en kijk vooruit met sprekers van Studio Boot, VanMoof en Ace & Tate. Opperstalmeester Dinesh Sonak, voor de verandering nu eens in het Nederlands: 'Bekijk winnende en andere inzendingen van de Dutch Creativity Awards vanuit het perspectief van de jury. Ontdek de toekomst van creativiteit met inzichten van o.a. Czar Amsterdam, Vice en Patreon. Ontwikkel je vaardigheden tijdens één van de interactieve ADCN Academy Sessions van onder meer Design Bridge, Miro en What Design Can Do. Luister naar Edson Sabajo, dit jaar de voorzitter van ADCN en curator van een deel van de creatieve agenda. Hij deelt tijdens het festival, onder het mom van het gekozen thema Unity, hoe creatieve communities worden gebouwd aan de hand van principes van hiphop. Of laat je inspireren bij het podium van The New Stijl door vooruitstrevende creatieven zoals de Amsterdamse architect Afaina de Jong en de makers van experience design studio Random Studio. Deze, en meer nog aan te kondigen creatieven, zijn onderdeel van The New Stijl, het boek over Nederlandse creativiteit vandaag de dag, geïnitieerd en gepubliceerd door …,Staat en Mendo.'

Het festival dat evenals het Lampengala eerder werd uitgesteld door de pandemie, wordt volgens de ADCN georganiseerd in samenwerking met Global en andere partners. Meer info staat hier.
(PvWK)

Bevestigde line-up tot nu toe: 

Afaina de Jong - Afarai
Random Studio
The New Stijl
Media.Monks
What Design Can Do
Natalie Gruis - TBWA\Neboko
Vice Media Group
Morten Grubak - Virtue Worldwide
John Montoya - Vice 
Anna Noyons - Ink social design
Edson Sabajo - Patta
...,Staat
Mendo 
Ivano Salonia 
Design Bridge
Czar Amsterdam
Marcel Wiebenga - Howl
Eva Cremers 
Nadine Ridder
Petra Janssen - studio Boot
Ruud de Bruin - Ace & Tate
Karlijn Marchildon - VanMoof
Barbara Putman Cramer - ByBorre
Ania Markham - The Panics 
What Design Can Do
Patreon
Loish
Sokpop Collectiv
Glasnost
Miro
MassiveMusic
Vision Recordings / Noisia
Dutch Graffiti Library
Global

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken